10 patarimų kaip naudotis „iBooks“ programa „iPhone“ ir „iPad“ įrenginiuose

2018.12.19

Nustatykite sinchronizavimą, bendraukite su „Siri“ ir naudokitės kitomis naudingomis funkcijomis.

1. Naudokitės navigacijos meniu

Dauguma iš mūsų atkreipiame dėmesį į navigacijos meniu, tik norėdami nustatyti šriftą, nors iš tikrųjų ten yra daug naudingų funkcijų. Norėdami atidaryti meniu, tiesiog palieskite ekraną.

Prieš jus pasirodys penki mygtukai: rodyklė uždarys knygą ir grąžins ją į biblioteką, o „sumuštinis“ atidarys meniu su turiniu, žymėmis ir užrašais. Dešinėje likę trys mygtukai – tai šrifto nustatymas, paieška ir žymių pridėjimas.

2. Atlikite žymėjimus

Skaitydami prie teksto galite pridėti pastabas, tai yra labai naudinga studentams ir visiems, kurie nagrinėja sudėtingą literatūrą ir dokumentus.

Norėdami sukurti tokį elementą, pažymėkite bet kurį žodį ar teksto dalį, laikydami jį pirštu, tada meniu pasirinkite „Pridėti pastabą“. Atsidarys redagavimo skydas, kuriame jūs galėsite įvesti komentarą. Po to fragmentai su pastabomis išsiskirs paryškinta geltona spalva ir bus prieinami meniu turinyje.

3. Išsaugokite citatas

Dar viena naudinga funkcija darbui su knyga. Galite išsaugoti pasirinktus teksto fragmentus, kad ateityje būtų lengviau grįžti prie jų ir greitai rasti dominančią informaciją.

Citatos veikia kaip užrašai ir jos taip pat rodomos turinio lentelėje. Norėdami jas išsaugoti, pasirinkite tekstą ir rinkitės funkciją „Pažymėti“. Po to, kai spustelėsite citatą, atsivers jos meniu, kur galėsite keisti pasirinkimo spalvą, pasukti elementą ar pasidalinti juo per eksporto meniu.

4. Pridėkite žymes

Tais atvejais, kai jums reikia grįžti į konkretų puslapį, patogiau naudoti žymes. Jei norite jas pridėti, tiesiog atidarykite naršymo meniu ir viršutiniame dešiniajame kampe paspauskite atitinkamą mygtuką – jos vaizdas nusidažys raudona spalva.

Tokie elementai prieinami tame pačiame meniu kaip turinys, kabutės ir pastabų pasižymėjimas. Atskirame skirtuke pateikiamas visų žymių sąrašas, skirtas greitai jų prieigai.

5. Nustatykite išdėstymą

Pagal numatytuosius nustatymus „iBooks“ programoje knygos rodomos konkrečiu šriftu, dydžiu ir fonu. Bet visa tai lengvai galima keisti pagal jūsų pageidavimus. Tai atliekama meniu, kuris atidaromas per „Aa“ mygtuką.

Čia siūloma pasirinkti vieną iš aštuonių skirtingų šriftų, dydžių, leidžiančių pasirinkti teksto apimtį puslapyje, taip pat fono spalvą. Be to, galite keisti ekrano ryškumą ir įjungti automatinį „Nakties“ režimą, kuriame programa tamsoje pereis prie reikiamos temos.

6. Naudokite slankiklį

Standartinei teksto navigacijai naudojamas braukimas ekranu, kuris verčia knygos puslapius. Jei šis metodas jums nepatogus, pabandykite slinkties navigaciją.

Norėdami ją įjungti, bakstelėkite ekraną ir paspauskite mygtuką „Aa“. Nustatymų meniu įjunkite perjungimo jungiklį „Slinktis“. Po kelių sekundžių jūs galėsite pereiti prie teksto, braukdamii jį aukštyn arba žemyn.

7. Įjunkite audio knygas „Siri“ pagalba

Be įprastų knygų, „iBooks“ taip pat turi ir audio knygų palaikymą. Audio knygas rasite atskirame skirtuke. Tačiau norint išklausyti vieną iš jų, nebūtina paleisti programos ir ieškoti to, ko jums reikia. Tiesiog jūs galite paprašyti „Siri“ tai padaryti už jus.

8. Sinchronizuokite knygas visuose įrenginiuose

„iCloud“ dėka galite lengvai sinchronizuoti skaitymo pažangą ir knygų biblioteką su visais įrenginiais, įskaitant „iPad“ ir „Mac“, kurie yra susieti su „Apple ID“ paskyra.

Jei norite įjungti šią funkciją, atidarykite funkciją „Nustatymai“, bakstelėkite savo avatarą ir eikite į „iCloud“ skiltį. Tada pereikite prie „iCloud Drive“ skilties ir aktyvuokite jungiklį „Knygos“. Po to bus sinchronizuojamos visos knygos, ne tik įsigytos iš „iBooks Store“ parduotuvės.

Automatiškai sinchronizuokite savo žymes su visais įrenginiais, kuriuose veikia „iBooks“.

9. Dokumentų kopijas laikykite PDF formatu

PDF yra vienas iš palaikomų „iBooks“ formatų, tačiau dokumentų nebūtina siųstis šiuo formatu iš debesies ar „iTunes“. Dėka funkcijų, pateiktų standartiniame „Share“ meniu, galite konvertuoti į PDF formatą failus iš „Safari“, laiškus iš „Mail“ bei kitų programų turinį.

Norėdami tai padaryti, tiesiog atidarykite eksporto meniu bet kurioje programoje, spustelėdami piktogramą su rodykle ir pasirinkite „Kopijuoti į knygas“. Po kurio laiko turinys pasirodys kaip PDF dokumentas „iBooks“ programoje ir visuomet bus pasiekiamas.

10. Naudokitės išplėstiniu meniu

„IBooks“ sąsaja eilinį kartą keitėsi ir dabar susideda iš penkių pagrindinių skirtukų, kurių kiekviename yra papildomi skyriai: rekomendacijos, kolekcijos ir diagramos. Dėl to su atskirais elementais galite veikti naudodami išplėstinį meniu.

Norėdami jį atidaryti, spustelėkite mygtuką su trimis taškais, kuris yra apatiniame dešiniajame kiekvienos knygos ar dokumento kampe. Naudodami šį meniu galite greitai įvertinti knygą, palikti atsiliepimą, pridėti knygą prie kolekcijos, pažymėti kaip skaitytą arba dalintis ja su draugais.