5 puikios programos asmeninio dienoraščio rašymui

2018.12.13

Rašykite savo mintis, idėjas ir patirtus įspūdžius, taip nieko nepamiršite.

1. Diaro

Ši programa gali tapti jūsų asmeniniu dienoraščiu, kelionių žurnalu arba tiesiog užrašų rinkiniu. Išsaugokite savo mintis ne tik kalendoriaus užrašuose, bet ir skirtingose kategorijose, geo-žymose, kas labai palengvins tolesnę paiešką.

Programa leidžia jums prie kiekvieno įrašo pridėti neribotą skaičių nuotraukų. Taip pat galite pažymėti savo nuotaiką, orą ir nustatyti priminimą, jei norite sukurti naują užrašą.

Apsaugokite visus duomenis nuo smalsių akių specialiu slaptažodžiu, kurį galima sukurti nustatymuose. Taip pat galite pakeisti šrifto dydį ir pasirinkti tamsią sąsajos temą. Mokamoje versijoje rasite duomenų kopijavimą ir sinchronizavimą per „Dropbox“.

2. Journey

„Journey“ – yra paprasta ir intuityvi priemonė asmeniniams įrašams saugoti. Programa automatiškai atpažįsta ir nurodo jūsų buvimo vietą, temperatūrą už lango ir tai, ką veikėte įrašo sukūrimo metu: galbūt jūs sėdėjote nejudėdami, bėgote ar tiesiog vaikščiojote.

Galite rankiniu būdu nustatyti nuotaiką, pridėti žymes ir įvairius failus: nuotraukas, vaizdo ar garso įrašus. Visi pridėtiniai vaizdai bus prieinami skirtuke „Atlasai“, kur jie bus rodomi pagal geografinius taškus, o tai labai patogu kelionių aprašymų išsaugojimui.

Daugybė kelionių funkcijų yra prieinamos tik mokamoje versijoje. Tarp jų – įrašų saugojimas „Google“ diske „Markdown“ formatu, naktinis sąsajos režimas, „Google Fit“ prijungimas, funkcija „Grįžimas į praeitį“, taip pat eksportas, atsarginių kopijų ir įrašų spausdinimas.

3.  Užrašinė – žurnalas su slaptažodžiu

Tai visiškai nemokama dienoraščio programa, apimanti tik būtiniausias funkcijas. Ji neperkrauta nustatymais ir funkcijomis. Pagrindinis ekranas yra pateiktas su keturiais skirtukais: įrašai, vaizdai, paieška ir nustatymai. Nėra didelio ir išplėsto meniu.

Kiekvieną užrašą galima papildyti tik nuotrauka ir viena emocija (jų yra daugiau nei 30), apibūdinančia jūsų nuotaiką. Žymos ir skirsniai nėra pateikiami, o paieška atliekama pagal žodžius.

Nustatymuose galima pakeisti šrifto dydį, pasirinkti sąsajos spalvų akcentą, nustatyti priminimą, eksportuoti įrašus į PDF, atlikti bendrąjį atstatymą ir nustatyti slaptažodį, nurodant kaip jį atkurti.

4. Day One Journal 

Dar vienas paprastas ir patogus pritaikymas. Jame kiekvieną įrašą papildo geografinė žyma, informacija apie orą, taip pat dienos statistiniai duomenys ir įrenginio iš kurio buvo sukurtas įrašas, duomenys.

Mokamoje versijoje galite pridėti neribotą nuotraukų skaičių ir sukurti keletą žurnalų su skirtingomis spalvų schemomis ir pavadinimais. Taip pat yra atsarginio kopijavimo funkcija, kuri eksportuojama į PDF.

Žurnalo „Day One“ „Android“ versija atsilieka nuo „iOS“ versijos, tačiau kūrėjai žada tai ištaisyti visiškai atnaujindami programą.

5. Daylio

„Daylio“ programoje žymėtis įvykius ir emocijas galima nevartojant žodžių, o tik naudojant specialias piktogramas.

Žinoma, jei pageidaujate kiekvieną įrašą galima papildyti pageidaujamu tekstu. Aktyviausiems vartotojams pateikiama pasiekimų sistema.

Nemokamoje „Daylio“ versijoje įrašus galima eksportuoti į CSV failą, o mokamoje versijoje – taip pat į PDF formatą su spausdinimo galimybėmis. Galite pridėti įėjimo į programą PIN kodą, priminimus, spalvų schemas ir piktogramų rinkinius, kurių yra gana daug.