9 „Android“ sistemai skirtos klaviatūros

2018.12.17

Pasiūlysime sprendimų tiems, kam trūksta gerų patarimų, gifų, gražių temų ar dar kažko daugiau.

1. Gboard

Tai „Google“ oficiali klaviatūra įdiegta įvairiuose išmaniuosiuose telefonuose. Bet jei jūsų telefone tokios klaviatūros nėra, tuomet tikrai verta pabandyti.

„Gboard“ gali pasigirti dideliu kiekiu patogių funkcijų. Čia ir žodžių užuominos, įvestis gestais, ir automatiniai pataisymai, patogus žymeklio judėjimas, temos, GIF bei šypsenėlių įterpimas, „Google“ vertėjas bei rinkimas balsu. Kūrėjai klaviatūrą nuolat tobulina ir prideda naujų funkcijų.

Klaviatūra yra nemokama.

2. SwiftKey

Tai viena iš geriausių „Google Play“ klaviatūrų. Nenuostabu, kad jos gamintoją nusipirko Microsoft.

„SwiftKey“ turi labai paprastą ir gražią sąsają. Klaviatūra gali pasiūlyti žodžius, nes yra su nuspėjamuoju įvedimu, sugeba taisyti klaidas, taip pat palaiko gestus ir temas. Galite keisti klaviatūros dydį.

„SwiftKey“ suteikia prieigą prie lipdukų ir kalendoriaus įvykių. Klaviatūra prisitaiko prie jūsų įvesties stiliaus ir parodo išsamią statistiką apie tai, kaip efektyviai jūs spausdinate.

Klaviatūra turi sinchronizavimą tarp jūsų įrenginių.

3. Fleksy

Gera klaviatūra su klaidų taisymu ir gestų valdymu. Jei norite ištrinti žodį – braukite pirštu iš dešinės į kairę, o jei įterpti skyrybos ženklą – iš kairės į dešinę. Kai priprasite, ja bus gana patogu naudotis. Klaviatūra yra greita ir tiksli.

Nustatymuose galite rasti apie 50 temų, nuo blyškios iki ryškios, bei keletą plėtinių. Pastarieji yra įdiegiami ant klaviatūros skydelio ir yra naudojami norint keisti žymeklio padėtį, įterpti šablonus ar greitai paleisti programas.

„Fleksy“ yra nemokama, tačiau kai kurios temos yra mokamos.

4. ai.type

Gana populiari klaviatūra su daugybe funkcijų. Ji parenka tinkamus žodžius, ištaiso rašybos klaidas, leidžia pridėti šypsenėles ir nuotraukas.

Ypač įdomi funkcija yra automatiškai įvedami korespondencijos šablonai, kurie renkami iš naudotojo pranešimų. Kartais pasiseka surasti juokingų perliukų.

„Ai.type“ pagalba galite kurti maketus, čia yra įdiegta temų parduotuvė ir daug įvairių funkcijų. Pradžioje naudotis gali būti kiek sunkiau, o paprastumo mėgėjams klaviatūra gali pasirodyti sudėtinga. 

Be to, nemokama versija yra perkrauta reklamomis. Vis dėlto, „ai.type“ klaviatūrą verta pabandyti.  

5. GO Keyboard

Klaviatūra primena „ai.type“: tokia pati funkcijų, temų ir nustatymų gausa. Programoje yra daugiau nei 300 šriftų, jaustukų, gifų ir kitų papuošalų. Taip pat yra nepertraukiamas įėjimas ir automatinis koregavimas.

„GO“ klaviatūra išvaizdi ir yra gana patogi, bet erzina nuolatiniai prašymai įsigyti premium versiją, kurioje yra papildomos temos, animacijos ir nėra reklamų.

6. Simple Keyboard

Kaip atskleidžia pavadinimas, ši klaviatūra yra paprasta. Netgi per daug paprasta. Ji turi minimalistinį „Android“ stiliaus dizainą ir tik keturias temas (vartotojas gali priskirti tam tikrą spalvą).

Čia nėra žodynų, rašybos tikrintuvų, automatinio koregavimo ir kitų funkcijų – tik teksto rašymas. Idealiai tinka tiems, kuriems nepatinka, kai klaviatūra bando būti „protingesnė“ už savininką.

„Simple Keyboard“ klaviatūra yra atviro kodo. Taigi, ji gali būti naudojama įvedant slaptažodžius ir kreditinės kortelės duomenis, jei nepasitikite esama klaviatūra.

Be to, taikomoji programa užima mažai vietos ir veiks net senesniuose ir negalinguose išmaniuosiuose telefonuose.

7. Multiling O Keyboard

Dar viena paprasta ir greita klaviatūra. Ji užima vietos mažiau nei paprasta klaviatūra, tačiau jos galimybės yra pastebimai didesnės.

„Multiling“ klaviatūra palaiko nepertraukiamą įvesties būdą, gestus, maketavimo nustatymus ir dar daugiau. Čia rasite skaičiuotuvą, jaustukus, kursorių valdymą, vertėją. Tik GIF ir lipdukų šioje klaviatūroje nėra, bet daugelis vartotojų ir be jų puikiai apsieina.

Klaviatūros parametrai, matmenys yra detaliai pritaikomi. Jei reikia, galite atsisiųsti trečiųjų šalių temų, žodynų ir plėtinių.

Klaviatūra yra nemokama ir dirba net „Android 2.1“ sistemoje.

8. Chrooma Keyboard

Puiki klaviatūra, kažkiek primenanti „Gboard“, tačiau turinti įdomių skirtumų. Jos tema prisitaiko prie jūsų naudojamos programos spalvos, o „Chrooma“, tarsi, tampa jos dalimi. Tai atrodo gana stilingai.

Yra visos būtinos funkcijos: nepertraukiamas įvedimas, gestai, žodžių prognozavimas ir automatinis klaidų taisymas. „Chrooma“ palaiko emoji ir gif. Norint įvesti slaptus duomenis, galite pasirinkti inkognito režimą.

Klaviatūros funkcijos yra prieinamos nemokamai. Premium versijoje yra klavišų išdėstymo nustatymai, vienos rankos rinkimo režimas ir integruotas vertėjas.

9. TouchPal

Šiai klaviatūrai yra beveik 10 metų, ji ir toliau aktyviai atnaujinama. Programoje galite rasti apie 5000 temų, 300 emocijų, daugybę lipdukų ir vaizdų.

Yra įmontuota paieška, taip pat patogus įrankis, skirtas tiksliam žymeklio judėjimui. Seno dizaino klaviatūrų mėgėjams yra T9 rinkimo sistema.

Apskritai, viskas būtų gerai, jei nebūtų reklamos nemokamoje versijoje.