„Samsung“ oficialiai pristatė „Galaxy Note 9“

2018.08.12

Išmanusis telefonas tapo dar galingesnis, dabar turi talpesnę bateriją ir daugiafunkcinį rašiklį.

„Samsung“ pristatė ilgai lauktą flagmaną „Galaxy Note 9“. Išoriškai išmanusis telefonas atrodo panašus į ankstesnius kompanijos „Note“ modelius, tačiau šiame yra didesnis 6,4 colio ekranas ir 4000 mAh talpos baterija.

Naujienos ekranas yra tik 0,1 coliu didesnis nei „Galaxy Note 8“, o rezoliucija išliko nepakitusi – 1 440 × 2 960 pikselių. Ekranas sukurtas „Super AMOLED“ technologija ir palaiko HDR10, kas padidina vaizdo kontrastą.

Pirštų atspaudų jutiklis liko nugarinėje įrenginio dalyje, tačiau šį kartą viduryje, po dviguba kamera. Foto kamera apima du modulius – plataus kampo 12 megapikselių kamerą su f / 1,5-2,4 f-stop ir 12 megapikselių ilgą fokusavimo objektyvą su f / 2,4 diafragma. Kameros turi optinę stabilizaciją ir pažangią vaizdo stiprinimo sistemą. Priekinė kamera turi f / 1,7 diafragmą ir 8 megapikselių skiriamąją gebą.

 

Įrenginyje yra aštuonių branduolių procesorius „Exynos 9810“, garsas sklinda per stereo garsiakalbius. „Galaxy Note 9“ yra atsparus vandeniui pagal IP68 standartą – kaip ir naujasis rašiklis „S Pen“.

„S Pen“ pirmą kartą palaiko „Bluetooth“ ir gali veikti nuotoliniu būdu kaip fotoaparatas. „S Pen“ veikia iki 10 metrų atstumu, jo baterija gali atlaikyti apie 30 minučių arba 200 paspaudimų. Norėdami įkrauti, tiesiog įdėkite priemonę į savo išmanųjį telefoną ir palaukite 40 sekundžių. „S Pen“ turi trumpo, ilgo ir dvigubo bakstelėjimo funkcijų veikimą.

 

Pranešimo metu buvo patvirtinta, kad „Android“ versijai populiarus žaidimas „Fortnite“ pirmiausia bus prieinamas tik naujausiuose „Samsung“ telefonuose, o vienas iš jų yra „Galaxy Note 9“. 

„Galaxy Note 9“ turi 6 GB atmintį ir 128 GB talpos vidinę atmintį. Brangesnė išmaniojo telefono versija turi 8 GB. Kaina yra atitinkamai nuo 1199€ iki 1399€.

„Galaxy Note 9“ bus juodos, vario, mėlynos ir violetinės spalvos.