Rankose laikau naująjį „Samsung Galaxy Note 9“. Štai įspūdžiai

2018.08.13

Žurnalistas Mikk Sid lankėsi neseniai Niujorke pasibaigusioje „Samsung“ prezentacijoje, kurioje buvo pristatomi nauji bendrovės produktai: naujos kartos išmanieji laikrodžiai, išmanus garsiakalbis su įmontuotu balso asistentu ir svarbiausias akcentas – tai „Galaxy Note 9“ išmanusis telefonas. Paskaitykite kokius pirmuosius įspūdžius patyrė žurnalistas:

Mane labiausiai domino išmanusis telefonas, nes pastaraisiais metais korėjiečiai gamina tikrai įdomius įrenginius, kuriuos norisi greičiau pamatyti ir išmėginti.

Taigi, čia yra pateikti mano įspūdžiai apie naujausią „Samsung“ išmanųjį telefoną tiesiai iš Bruklino centro. 

1. Išorė beveik nepakito. Bet tai nėra blogai 

Iš pirmo žvilgsnio naujasis „Galaxy Note 9“ praktiškai nepasikeitė, ir rankoje jis jaučiamas taip pat, kaip ankstesnis „Note“ versijos išmanusis telefonas.
Tačiau atidžiau pažiūrėjus pasikeitimai vis dėlto pastebimi: kūrėjai padirbėjo su lazeriu, kad išmaniojo telefono kraštinės taptų šiek tiek plonesnės.

 

Dėl to „Note9“ iš tikrųjų tapo šiek tiek plonesnis ir lengvesnis nei jo pirmtakas. Galbūt todėl jį labai patogu laikyti rankoje.

Pirštų atspaudų skaitytuvas yra galinio dangtelio dalyje tiesiai po dvigubo fotoaparato moduliu ir yra lengvai pasiekiamas rodomuoju pirštu.

Pagal subjektyvius pojūčius, pirštų atspaudų skaitytuvą paliesti nebus sudėtinga, ir tai reiškia, kad pirštas nepaliks atspaudų ant fotoaparato objektyvo. 

Dviguba kamera tapo horizontali. Asmeniškai man (manau, kaip ir daugeliui) šis faktas neturi reikšmės – taigi manykime, kad taip yra geriau.

Svarbu, kad fotokameros nėra išsikišusios ir tai puiku.


Išmanusis telefonas, kaip įprasta, turi stiklinį galinį dangtelį, taigi lieka pirštų atspaudai. Jau po 5 minučių laikant „Note 9“ kyla mintis apie dėkliuką.

Visą priekinę dalį užima didžiulis 6.4 colių „QHD Super AMOLED“ ekranas. Malonu žiūrėti vaizdo įrašą, spalvų perdavimas džiugina akis, o ekrano rėmelio išpjovos trūkumas sukelia keistą nostalgijos jausmą. 

Apačioje yra standartinis USB-C ir garsiakalbis: „Samsung“ jau ilgą laiką bendradarbiauja su „AKG“ audio technikos gamintojais, todėl „Note9“ įrenginyje ši bendrovė yra atsakinga už garso kokybę.

Garsas geras, jaučiamas stereofoninis efektas, yra palaikoma „Dolby Atmos“ erdvinis garsas: net triukšmingoje aplinkoje garsas sklinda gerai ir įspūdingai.

Visumoje, tai jau daugeliui „Note“ linijos vartotojams pažįstamas išmanusis telefonas. Visus pagrindinius pokyčius ir naujoves inžinieriai paslėpė viduje.

2. Įrenginio vidus. Žinoma, kad atrodo įspūdingai!


 

Tiesa, per keletą minučių sunku suprasti, kaip išmanusis telefonas veiks kasdienėje veikloje: ar atsiras vėlavimas, savaiminiai sistemos persikrovimai, o gal naršyklė „pakibs“ prie atidarytų 20 skirtukų?
Tačiau man atrodo, kad neverta nerimauti dėl našumo, nes „Note9“ išmaniajame telefone veikia „Exynos 9810“ procesorius (o kai kurioms šalims skirtuose įrenginiuose – „Snapdragon 845“).


Greitai atidaryti keletą programų, paleisti naršyklę ir „YouTube“, sumažinti, atidaryti anksčiau sumažintus langus – su visomis šiomis užduotimis išmanusis telefonas susidoroja sklandžiai, be problemų. Nėra net menkiausios sulėtėjimo užuominos.

Ne mažiau svarbų vaidmenį vaidina įspūdingas RAM kiekis: naujajame „Note9“  yra 6 arba 8 GB atminties, priklausomai nuo konfigūracijos.

Prezentacijoje buvo pranešta, kad žaisti „Fortnite“ šiame išmaniajame telefone – tikras malonumas. Nekantriai laukiu ir tikiuosi karštos kovos, kai tik „Note9“ pilnam testavimui pateks į mano rankas.


Kamera pasileidžia praktiškai akimirksniu, atrakinimas užtrunka maždaug dalį sekundės.
Akivaizdu, kad tai yra išmanusis telefonas, kuriame nėra įdiegtų programų ir žaidimų, bet jo darbo sklandumas man tikrai labai patiko.

3. „S-Pen“ – rašiklis prie kurio labai lengva priprasti

„Note“ linijos išmaniųjų telefonų viena pagrindinių dalių yra rašiklis, kuriuo Korėjos kompanija labai didžiuojasi ir vis dar su savo galimybėmis lenkia „obuolių“ pieštuką.
„Galaxy Note9“ šis priedas vėl gerokai patobulintas.

Dabar „S-Pen“ gali dirbti kaip nuotolinio valdymo pultas: naudojant jo korpuse esantį mygtuką galite valdyti fotoaparatą, paleisti muziką ir vaizdo įrašus, rodyti skaidres.

Svarbiausia yra tai, kad „S- Pen“ rašiklyje esančiu mygtuku galite valdyti bet kokią įprastą programą: pavyzdžiui, galite tyliai paleisti diktofoną arba iškviesti balso asistentą nepaliečiant išmaniojo telefono.

Be to, rašiklis atpažįsta ir paspaudimo jėgą – piešti ir rašyti yra tikrai patogu. Pamenu, kaip testavau ankstesnį „Note8“: išmokau ir įpratau rašikliu naudotis per vieną dieną. Tikiu, kad su „Note9“ rašikliu bus taip pat.

4. Noriu išbandyti šį išmanųjį telefoną. Man jis patinka

Pusvalandis bendrovėje su „Galaxy Note 9“ pralėkė kaip viena minutė. Aš paprasčiausiai nesuspėjau išmėginti ir pratestuoti daugelio funkcijų dėl riboto laiko naudojantis demo modeliu.
Vienok, man visai nesinorėjo paleisti jo iš rankų. Norėjosi nedelsiant perdėti SIM kortelę iš savo „iPhone“ į šį įrenginį ir pavaikštinėti po Niujorką: fotografuoti, nagrinėti žemėlapį, klausytis  muzikos per grotuvą ir naršyti internete, sėdint ant suolelio Centriniame parke.



Šiuo išmaniuoju telefonu visus įprastus veiksmus atlikti tikrai patogu. Įspūdingas rašiklis, didžiulis ekranas iš esmės kompaktiškame išmaniajame telefone. Neįmanoma „Note9“ pojūčių lyginti su kitais išmaniaisiais telefonais, nes tai visai kitoks naujų technologijų lygis.
Beje, jau priimami išankstiniai „Samsung Galaxy Note 9“ užsakymai: naujasis išmanusis telefonas kainuos nuo 1009 €, priklausomai nuo versijos.
Man pakako 30 minučių įsimylėti šį išmanųjį telefoną. Tikiuosi, kad artimiausiu laiku plačiau galėsiu susipažinti su šiuo Korėjos kompanijos įrenginiu.