„Microsoft“ sustabdė „Windows 10“ spalio atnaujinimo plitimą

2018.10.07

Vartotojai pradėjo skųstis dėl tvarkyklių ir tinklo jungčių problemų, taip pat ir dėl daugybės failų praradimo.

Neseniai startavusi didžioji spalio mėnesio atnaujinimų versija, skirta „Windows 10“, buvo sustabdyta. To priežastimi tapo daugybė vartotojų skundų, kuriuose nurodoma, kad jie susiduria su įvairiomis problemomis.

Pirmiausia buvo pranešta, kad diegiant naujinimą paprasčiausiai ištrinami kai kurie asmens duomenys: dokumentai, nuotraukos, muzika, vaizdo įrašai ir netgi naudotojų profiliai.

Vėliau atsirado skundų dėl „Microsoft Edge“ naršyklės ir kitų programų, kurios po sistemos atnaujinimo negalėjo prisijungti prie interneto. Norint išspręsti šią problemą, kūrėjai siūlo pakeisti tinklo profilį į viešą. Tai galima padaryti sistemos nustatymų skiltyje „Tinklas ir internetas“, kur reikia pasirinkti „Keisti ryšio ypatybes“.

Kiti vartotojai pranešė apie atnaujinimų blokavimą dėl „Intel“ tvarkyklių nesuderinamumo. Šios problemos sprendimas jau įtrauktas į „Intel Display Audio Driver“ 10.25.0.10 versiją, kuri veikia su „Intel“ grafikos tvarkyklės 24.20.100.6286 ir vėlesne versija.

„Intel“ korporacija primygtinai rekomenduoja, kad visi kompiuterių vartotojai su „Skylake“ arba naujesnės kartos procesoriais prieš įdiegdami spalio mėnesio atnaujinimą, visų pirma turėtų įdiegti naujausias tvarkykles.

Be kita ko, spalio mėnesio sistemos atnaujinimas gali tapti priežastimi, sukeliančia per didelę procesoriaus apkrovą ir greitą baterijos išsikrovimą nešiojamame kompiuteryje. Atsiradus visoms šioms problemoms, „Microsoft“ neliko jokių kitų galimybių, kaip visiškai nutraukti „Windows 10“ versijos 1803 platinimą.

Laimei, visos šios klaidos buvo atskleistos prieš automatinio paleidimo ir kompiuterių atnaujinimo etapą, kuris buvo numatytas antradienį. Dabar nukentėjo tik tie vartotojai, kurie atnaujinimą įdiegė rankiniu būdu.