Ką daryti, jei išmanusis telefonas veikia lėtai, „pakimba“ ar tiesiog prastai veikia

2018.10.10

Kaip nustatyti problemos priežastį ir ją pašalinti – aiškinamės kartu su klientų aptarnavimo ir kompiuterių bei telefonų remonto paslaugas teikiančiu servisu „sugedo.lt“.

Netinkamai veikiančio išmaniojo telefono gedimų priežastys yra dviejų tipų – mechaninės ir programinės įrangos. Pirmuoju atveju kalbame apie situacijas, kai įrenginyje kažkas sulūžo ar neveikia: oksidavosi plokštė, nutrūko kontaktas, baterija pradėjo greičiau išsikrauti, sudužo ekranas. Programinės įrangos gedimai yra susiję su programinės įrangos veikimu – operacine sistema ir išmaniajame telefone įdiegtomis programomis.

Mechaninių pažeidimų priežastys

Jūs apliejote išmanųjį telefoną vandeniu

Jei vanduo patenka ir sugadiną pagrindinę plokštę ar radioelementus, įrenginio taisymas bus labai brangus, ir ne visais atvejais taisyti naudinga. Jei išmanusis telefonas sušlapo nedaug, galima leisti jam kurį laiką išdžiūti. 

Po poros dienų vanduo visiškai išdžiūsta, tačiau jame esančios druskos amžinai įsikuria ant prietaiso plokštės. Dar blogiau, jei apliejote išmanųjį telefoną ne vandeniu, o pavyzdžiui, kola. 

Net jei jūsų prietaiso charakteristikose nurodyta vandens atsparumo klasė, geriau saugokite įrenginį nuo vandens: kai išmanusis telefonas nukrito ar kai jūs bandėte atidaryti įrenginį, galėjo pasižeisti svarbių elementų izoliacija, ir dėl to jūsų prietaisas galėjo prarasti atsparumą vandeniui.

Požymiai

Po kontakto su vandeniu išmanusis telefonas išsijungė ir nebeįsijungia. Arba įsijungia, bet netinkamai veikia. Garsiakalbis šniokščia, ekranas neveikia arba mirga ir užgesta – pasekmės gali būti skirtingos. Kartais jos pasirodo po kelių valandų, kartais net po kelių dienų.

Ką daryti

Greičiau išjunkite išmanųjį telefoną ir skubėkite į telefonų taisymo servisą. Jei baterija yra neintegruota, išimkite ją. Ir jokio plaukų džiovintuvo: jis tik nustums vandenį giliau į prietaisą.

Jūs numetėte savo išmanųjį telefoną

Galbūt jis iškrito ir atsitrenkė į asfaltą arba ant kietų grindų. Akimirką atrodo, kad visas pasaulis apmirė, kol jūs su baime siekėte savo išmanaus telefono. Visų pirma, prietaisas su kritimo žymėmis, visada praranda prekinę vertę, antra – o kas, jei jis išvis nebeveikia?

Požymiai

Įbrėžimai ant korpuso ir įtrūkimai ekrane. Jei smūgis buvo stiprus, vidiniai įrenginio pažeidimai gali būti labai skirtingi: nuo kurios nors dalies sugedimo iki negrįžtamo pagrindinės plokštės pažeidimo.

Ką daryti

Jei telefono nukritimo požymiai labai aiškūs ir rimti – vėlgi keliaukite į taisyklą. Meistrai po telefono įvertinimo informuos apie remonto išlaidas.

Jūs naudojatės išmaniuoju telefonu šaltyje

Kai temperatūra nukrenta žemiau nulio, mobilieji prietaisai pradeda lėčiau veikti. Išmaniojo telefono vidiniai impulsai praeina mažesniu greičiu, sensorinių jutiklių jautrumas sumažėja, o ličio jonų akumuliatorių įkrova, nors ir nemažėja, tačiau kontroliniai valdikliai nukrenta arti nulio.

Požymiai

Jutiklinis ekranas nereaguoja į lietimą, įkrovimo procentas greitai mažėja, visos programos veikia labai lėtai, arba išmanusis telefonas tiesiog išsijungia.

Ką daryti

Nieko. Išsijungs, sušils ir veiks, tarsi, nieko neįvyko. Tiesiog stenkitės nenaudokite išmaniojo telefono šaltyje.

Kodėl išmanusis telefonas nepažeistas ir nesušalęs, bet vis tiek veikia lėtai

Jis turi virusų

Šiuolaikiniai išmanieji telefonai sugeba susidoroti su grėsmėmis, tačiau vis dar egzistuoja pavojus. Paprastai tai įtakoja senus „Android“ įrenginius. Ypač tuos, kuriuose yra atsisiųstos programinės ir taikomosios įrangos priedai iš abejotinų šaltinių. Tyliai pasislėpę virusai gali naudoti išmanaus telefono resursus.

Požymiai

„Android“ išmanusis telefonas pradėjo dirbti lėčiau, dabar ekrane atsiranda reklama, o bankinės programos skleidžia signalą – nepriklausomai nuo jūsų veiksmų telefone.

Ką daryti

Kaip prevencinė priemonė būtų tokia: siųskitės programas tik iš „Google Play“, nenaudokite neoficialios programinės įrangos, atidžiai išnagrinėkite programų prieigos teises, įdiekite antivirusinę programą. Na…, arba nusipirkite „iPhone“.

O jei viskas vis tik blogai: atstatykite išmanųjį telefoną į gamyklinius nustatymus. Pirmoji pagalba bet kokiam išmaniajam telefonui – gamintojo parametrų atkūrimas. Ši funkcija ištrina visą įrenginyje esančią informaciją, ir palieka tik gamintojo įdiegtas programas. Prieš tai reikėtų išsisaugoti jums svarbią informaciją. Pabandykite paleisti antivirusinę programą, pašalinti įtartinas programas. Arba kreipkitės į ekspertus.

Jei bijote patikėti išmanųjį telefoną kompiuterio meistrui, kurio skelbimas pakabintas prie lifto, tuomet elgiatės teisingai. Tai nesuteiks jokios garantijos, jis gali įdiegti dar labiau abejotiną programinę įrangą ir nežinia kiek kainuos jo paslaugos.Taigi lengviau ir saugiau pasitikėti įmone, kuri suteikia garantijas ir atlieka prietaiso priežiūrą.

Taisykla „sugedo.lt“ gali pašalinti visas programinės įrangos problemas, turinčias įtakos jūsų išmaniajam telefonui. Kaina bus nustatoma vietoje arba detaliau apžiūrėjus įrenginį jums bus paskambinta.

Išmanusis telefonas neturi pakankamai RAM atminties, kad galėtų tinkamai veikti

Dešimtys paleistų programų, plius toks pat skaičius veikiantis foniniame režime, programinės įrangos atnaujinimai, prisijungimas prie „Wi-Fi“, „Bluetooth“ ir mobilaus interneto – visa tai apkrauna procesorių ir išmaniojo telefono veikimo atmintį. Daugeliu atveju, kai įrenginys yra apkraunamas telefone esančiomis programėlėmis, tai pradeda trukdyti jam tinkamai veikti.

Požymiai

Galingi išmanieji telefonai perkaista ir veikia visais pajėgumais. 

Ką daryti

Jei išmanaus telefono darbas sulėtės įdiegus sudėtingą žaidimą ar programą, tuomet situacija yra įprasta. Galbūt programa jau baigia diegimą ir konfigūraciją  – jums tik reikia šiek tiek palaukti. Dažnai pakartotinis telefono perkrovimas padeda atstatyti „pakibusią“ programą. Jei taip atsitinka su „Apple“ įrenginiais, gali padėti sistemos atkūrimas naudojant „iTunes“. Tai taikoma norint išspręsti vienkartinius trigdžius. Bet jei įrenginys stringa nuolat, tai yra problema.

Tuomet turėsite imtis rimtų priemonių: be gailesčio panaikinti programas iš automatinio paleidėjo („autorun“) ir išjungti jų darbą fone. Įpraskite pažvelgti į prietaisą ir uždaryti visas nereikalingas programas. Vėliau patikrinkite savo išmanųjį telefoną dėl virusų, nes jie gali sukelti problemų. Atnaujinkite programinę įrangą arba atvirkščiai – grįžkite į ankstesnę programinės įrangos versiją. Čia neįmanoma tiksliai atspėti – viskas priklauso nuo jūsų išmaniojo telefono, operacinės sistemos ir jūsų tikslų.

Jei nežinote, kaip pačiam tai padaryti, skambinkite specialistui. Meistras atras programą, kuri daugiausiai naudoja jūsų įrenginio resursų, ir padės pašalinti nereikalingas programas bei smulkiai papasakos kaip naudotis išmaniuoju telefonu, kad jis tinkamai veiktų.

Jis paprasčiausiai labai senas

Technika labai greitai pasensta, ypač išmanieji telefonai su „Android“ sistema. Galite sakyti, kad jūsų įrenginys puikiai susidoroja su visomis užduotimis, tačiau pakanka vos kelias dienas pasinaudoti naujesne programine įrenga, ir suprasite, kad klydote. Naujoji programinė įranga visada reikalauja išmaniųjų telefonų galingumo. Norite naudotis funkcionaliais užduočių valdytojais, dirbti su dokumentais, fotografuoti aukštos kokybės nuotraukas, ir kad visa tai nelėtintų įrenginio darbo: senas išmanusis telefonas šių problemų neišspręs.

Požymiai

Tie patys, kaip ir trūkstant RAM operatyviosios atminties. Be to, daugelį programų negalima įdiegti į senesnių operacinių sistemų įrenginius.

Ką daryti

Įsigykite naujesnį išmanųjį telefoną. Jei tam neturite galimybių – pabandykite optimizuoti turimo įrenginio darbą, ir elgtis pagal ankstesnį scenarijų: ištrinkite viską, išskyrus tai, kas svarbiausia, eksperimentuokite su aparatine įranga arba kreipkitės į specialistą.

sugedo.lt“ padės sutaisyti ne tik išmanųjį telefoną, bet ir planšetę ar kompiuterį, televizorių, kavos aparatą, ar kitą namų ūkio techniką.