„Lenovo“ aplenkė visus telefonų gamintojus ir išleido „Z5 Pro GT“ – pirmąjį telefoną su „Snapdragon 855“ ir 12 GB RAM

2018.12.18

„Qualcomm“ pagaliau pristatė „Snapdragon 855“ čipsetą. Telefonų gamintojai varžėsi, siekdami išleisti pirmąjį telefoną su naujuoju čipsetu, tačiau visus aplenkė kompanija, iš kurios niekas nesitikėjo tokių naujienų.

 Nei „Xiaomi“, nei „Samsung“, nei „OnePlus“ nesugebėjo pristatyti pirmojo „Snapdragon 855“ varomo telefono. Visus laurus susišlavė „Lenovo“. Negana to, kompanijos pristatytas prietaisas taip pat gali didžiuotis įspūdingu kiekiu atminties.

„Lenovo Z5 Pro GT“ taip pat yra pirmasis telefonas pasaulyje su 12 GB RAM.

Patobulintas „Z5 Pro“ variantas, pavadinimu „Z5 Pro GT“, taip pat yra pirmasis prietaisas pasaulyje naudojantis 12 GB RAM. Šį įspūdingą kiekį RAM papildo 512 GB vidinės atminties. Telefonas naudoja iššokančią priekinę kamerą. Dėl šios funkcijos telefonas pasiekia net 95.06% ekrano-korpuso santykį.

Įrenginio gale yra dvigubos kameros sistema, kurią sudaro 24 MP „Sony IMX576“ jutiklis bei 16 MP objektyvas. Telefonas naudoja didžiulį 6.39 colių ekraną, po kuriuo yra įmontuotas pirštų antspaudų skaitytuvas. Deja, flagmano baterijos 3350 mAh talpa tokio dydžio ekranui yra maža. Telefone bus įdiegtas „Android 9 Pie“ su kompanijos gamybos „ZUI 10“ operacinės sistemos versija.

„Lenovo Z5 Pro GT“ kol kas bus pardavinėjamas tik Kinijoje. Flagmano prekyba prasidės sausio 15 dieną. Kol kas nėra aišku, ar telefonas pasieks ir kitų šalių rinkas. Geriausias telefono variantas kainuos apytiksliai 563€. Kaina yra gana patraukli kaip telefonui su tokiais įspūdingais parametrais.

Pats pigiausias variantas su 6 GB RAM ir 128 GB vidinės atminties kainuos apytiksliai 343€. Įrenginio kaina, be abejonės, yra įtikinanti. Su šiuo telefonu užsienio rinkose kompanija galėtų sulaukti daug dėmesio.

Be „Lenovo Z5 Pro GT“, kompanija taip pat pristatė mažo pajėgumo „Z5s“, kuris naudoja „Snapdragon 710“ čipsetą bei 6.3 colių ekraną su lašelio formos priekine išpjova. Kaip ir didelio pajėgumo „Z5 Pro GT“, šis modelis taip pat parduodamas už patrauklią kainą. Ji apytiksliai siekia 176€.