Naujuose „Huawei P30 Pro” brėžiniuose matomas keistas kameros objektyvų išdėstymas

2019.02.07

Nors sulaukėme nemažai pranešimų apie „Huawei P30” seriją, naujausias atrodo gana keistas. Pranešama, kad „P20 Pro” įpėdinis naudos keturgubos galinės kameros sąranką, tačiau pranešimo nuotraukoje pastebimas keistas prietaiso kameros objektyvų išdėstymas.

 Pranešama, kad paviešinti brėžiniai yra sudaryti remiantis informacija, kuri buvo perduota dėklų gamintojams.

Naujausi „Huawei P30 Pro” brėžiniai parodo keistą kameros sąranką.

Iš paviešintų brėžinių, kuriuose matomas pasirodysiančio „Huawei P30 Pro” galas, galima suprasti, kad telefonas naudos neįprastą kameros objektyvų išdėstymą. Nuotraukoje matosi, jog „P30 Pro” gale turės dvi vertikalias eiles, skirtas atitinkamiems jutikliams. Kairėje bus dvigubos kameros sąranka su trečiu kameros jutikliu ir blykste. Panašu, kad kitoje eilėje bus įmontuoti du jutikliai ir vienas objektyvas. Ketvirtasis jutiklis turėtų būti ToF 3D jutiklis.

 


Nors šis išdėstymas atrodo keistai, verta paminėti, kad pernai paviešintose dėkliukų nuotraukose taip pat buvo matomos dvi eilės. Vis dėlto tada kairėje pusėje buvo matomi visi keturi objektyvai, o dešinėje eilėje buvo lazerinis autofokusavimas ir dviguba blykstė. Pagal industrijos reikalavimus dėkliukų gamintojams reikia žinoti tik skylės dydį ir poziciją, o ne kiekvienos išpjovos reikšmę, o tai reiškia, kad dėkliukų gamintojai gali suklysti dėl to, kur bus įmontuotas tam tikras jutiklis. Bet kokiu atveju, paviešinti brėžiniai atrodo išties keistai.

Vienas dalykas, kuris jau praktiškai aiškus yra tai, kad „Huawei P30 Pro” naudos 38 MP galinės kameros jutiklį. Tikimasi, kad „Mobile World Congress” parodoje „Huawei” pristatys „P30 Lite”, „P30” bei „P30 Pro”.