Nauji „Nokia 9 PureView“ brėžiniai patvirtina, kad telefonas naudos penkis kameros objektyvus

2019.02.08

Pasirodysiančio „HMD Global“ flagmano „Nokia 9 PureView“ pasirodymas jau buvo atidėtas kelis kartus, todėl pajėgesni telefonai šiam prietaisui suteiks daugiau konkurencijos.

 Vis dėlto telefonas išsiskirs iš kitų dėl pirmą kartą industrijoje panaudotos penkių objektyvų kameros. Likus porai savaičių iki oficialaus telefono pristatymo, buvo paviešinti įrenginio brėžiniai, patvirtinantys ankstesnius gandus.

„Nokia 9 PureView“ turėtų brangiai kainuoti. Pranešama, kad gaminamas ir 5G ryšį palaikantis variantas. 

Paviešintuose brėžiniuose matomi penki kameros objektyvai kartu su LED blykste bei autofokusavimo moduliu. Pranešama, kad prie kameros sistemos gamybos prisidėjo „Zeiss“. Ją turėtų sudaryti pirminis objektyvas su dideliu megapikselių kiekiu, plataus kampo kamera, monochrominis jutiklis, telefoto kamera bei gylio jutiklis. Telefono gale matomas užrašas „Android One“, o tai reiškia, kad prietaisas palaikys gamyklinę „Android 9 Pie“ versiją ir sulauks programinės įrangos atnaujinimų bent dvejus metus.

Paviešintuose brėžiniuose taip pat galima pastebėti, kad „Nokia 9 PureView“ naudoja storesnius rėmelius, palyginus su „Galaxy S10“ serija. Taip pat matomas vienas priekinės kameros objektyvas bei nykščio antspaudas ant ekrano, iš kurio galima spręsti, kad telefonas turės ekrane įmontuotą pirštų antspaudų skaitytuvą. Anksčiau buvo pranešama, kad flagmanas naudos 12 MP priekinę kamerą. Nuotraukose matomi lenkti kampai ir visi šoniniai mygtukai. Tikėtina, kad telefonas nenaudos 3.5 mm ausinių lizdo, o įkrovimui, duomenų perdavimui bei įrašų klausymui bus naudojamas „USB Type-C“ lizdas.


Ankstesniuose pranešimuose apie „Nokia 9 PureView“ parametrus buvo rašoma, jog įrenginys turės 4150 mAh bateriją. Nors vartotojai galės džiaugtis įspūdingomis kameros galimybėmis, tačiau tikėtina, kad „Nokia 9 PureView“ bus varomas ankstesnės kartos „Snapdragon 845“ čipsetu. Telefonas naudos 6 GB RAM bei 128 GB vidinės atminties. Manoma, kad flagmanas turės 5.99 colių AMOLED ekraną su 18:9 vaizdo santykiu.

Tikimasi, kad „HMD Global“ pristatys „Nokia 9 PureView“ vėliau vyksiančioje „MWC“ parodoje. Manoma, kad jis kainuos virš 700€. Kol kas neaišku, ar kompanijai užteks kelių kameros objektyvų, norint kompensuoti praeitų metų procesoriaus naudojimą. Verta paminėti, kad kai kurie telefonai, kaip „Google Pixel“ serijos prietaisai, geba užfiksuoti įspūdingos kokybės nuotraukas be kelių objektyvų kameros, taigi kokybiškoms nuotraukoms nėra būtini penki objektyvai.