Pranešama, kad „Google Pixel 3a“ ir „Pixel 3a XL“ nuotraukų kokybė bus panaši į „Pixel 3“

2019.03.19

Pastaruoju metu pasirodo vis daugiau gandų apie silpnesnius „Google Pixel 3“ ir „Pixel XL“ variantus.

 Anksčiau buvo pranešta, kad šie prietaisai bus vadinami „Pixel 3a“ bei „Pixel 3a XL“. Kadangi „Pixel 3“ ir „Pixel 3 XL“ kainos yra labai didelės, logiška, kad „Google“ nusprendė išleisti pigesnius modelius, kurie suteiks kompanijai galimybę prasiskverbti į kainai jautresnias rinkas.

Tiksli „Pixel 3a“ ir „Pixel 3a XL“ pasirodymo data nėra aiški, tačiau manoma, kad prietaisai bus pristatyti pavasarį.

Anksčiau buvo pranešta, kad naujieji telefonai bus pavadinti „Google Pixel 3 Lite“ bei „Pixel 3 Lite XL“. Vis dėlto pasirodžius „Android Q“ beta versijai, paaiškėjo, jog telefonai bus vadinami „Pixel 3a“ ir „Pixel 3a XL“. Pranešama, kad „Google Pixel 3a“ naudos 5.6 colių OLED ekraną su 2220 x 1080 rezoliucija, o „Pixel 3a XL“ turėtų naudoti 6 colių ekraną, apie kurio rezoliuciją kol kas žinių nėra. Panašu, kad telefonai turės juodos ir baltos spalvos variantus. Galimai sulauksime ir trečio spalvos varianto.


Stebėtina, kad „Google“ pasirinko naudoti OLED ekranus, kadangi norint sumažinti telefono gamybos išlaidas, praktiškiausias sprendimas būtų rinktis LCD ekraną. Vis dėlto, nežinant OLED ekrano kokybės, negalima lyginti jo su kitais brangiais ekranais. Pranešama, kad pigesnieji prietaisai bus varomi „Snapdragon 670“ arba „Snapdragon 710“ ir naudos 4 GB RAM bei 64 GB vidinės atminties.

Mažesnysis „Pixel 3a“ tariamai naudos 3000 mAh bateriją ir palaikys 18 W greito krovimo funkciją. Manoma, kad telefonai paveldės daug funkcijų iš „Pixel 3“, tokias kaip „Active Edge“, „Titan M“ apsaugos mikroschemą ar eSIM kortelės palaikymą. „Pixel“ telefonai yra žinomi dėl savo fotografavimo galimybių. Remiantis naujausia informacija, „Pixel 3a“ 12 MP galinis objektyvas gebės fotografuoti panašios kokybės nuotraukas kaip „Pixel 3“. Vis dėlto kameros programėlės našumas yra prastesnis pigesniuose prietaisuose, taigi, „Google“ prieš naujųjų modelių pasirodymą turės juos optimizuoti.

Tikimasi, kad telefonai bus pristatyti pavasarį Jungtinėse Valstijose. Šiuo metu informacijos apie kainą nėra, tačiau naujieji modeliai bus pigesni už „Pixel 3“ ir „Pixel 3 XL“. Šie variantai konkuruos su „Galaxy S10e“ ir „iPhone XR“. Nei „Snapdragon 670“, nei „Snapdragon 710“ nėra flagmanų čipsetai, todėl naujieji „Pixel“ modeliai turės išaukštinti kitas telefonų savybes.