„Galaxy Note 10“ galimai paseks „P30 Pro“ pavyzdžiu ir naudos didžiulį kameros jutiklį

2019.03.29

Po to, kai „Huawei“ pateko į aukščiausios klasės telefonų gamintojų sąrašą, pasikeitė dviejų industrijos gigantų, „Samsung“ ir „Apple“, darbo metodai.

 Kol „Huawei“ nekonkuravo su šiomis dvejomis kompanijomis, technikos milžinai turėjo varžytis tik tarp savęs, siūlydami geresnius telefonų parametrus ir funkcijas. Dabar visos trys kompanijos turi apsvarstyti, kaip įveikti kitas dvi, ypač Kinijos rinkoje. Visa tai gali turėti įtakos „Samsung Galaxy Note 10“, kurio pasirodymo sulauksime šiemet.

Ar „Samsung Galaxy Note 10“ bus tiesioginis „Huawei P30 Pro“ konkurentas?

„Huawei“ su savo naujuoju „P30 Pro“ pakeitė būdą, kaip telefonas užfiksuoja šviesą. Vietoje to, kad telefonas naudotų standartinius raudonos, žalios ir mėlynos spalvos filtrus, „P30 Pro“ pagrindinis 40 MP kameros objektyvas yra sudarytas kitaip. Vietoje žalios spalvos filtro prietaisas naudoja geltoną, todėl objektyvas gali užfiksuoti daugiau šviesos. „Huawei P30 Pro“ 40 MP RYYB kameros lęšis naudoja F/1.6 diafragmą. Kamera gali sugerti 40% daugiau šviesos negu bet kuri kita telefono kamera. Žinoma, dėl tam tikrų telefono apribojimų, jos negalima lyginti su aukščiausios klasės fotoaparatu, tačiau tai nebloga pradžia.

Žymus patarėjas Ice_Universe pasidalino nauju pranešimu. Jis tiki, kad „Samsung“ padidins kameros jutiklio dydį „Galaxy Note 10“ telefone. Kadangi neseniai buvo išleistas „P30 Pro“, visiškai nenuostabu, jog „Samsung“ pasirinko tokį sprendimą. Savo produktų pristatymo metu „Huawei“ nebijo minėti savo konkurentų. „P30“ serijos pasirodymas nebuvo išimtis. Kompanija pareiškė, kad tiek „iPhone XS Max“, tiek „Galaxy S10 Plus“ naudoja mažesnius jutiklius, palyginus su pirminiu 40 MP „P30 Pro“ kameros jutikliu.

Jei „Galaxy Note 10“ naudos didesnį galinės kameros jutiklį, prietaisas turės keletą privalumų: pagerės nuotraukų kokybė, lauko gylio efektai ir bus užfiksuoti didesni kadrai. Kita vertus, didesnis jutiklis reikalauja didesnio lęšio ir daugiau apdorojimo galios. Tai taip pat reikštų, kad „Note 10“ kaina būtų dar didesnė.