Nuo šių metų „Apple“ galimai naudos naują ekrano technologiją „iPad“ ir „Mac“ prietaisams

2019.04.09

Pranešama, kad šiais metais „Apple“ pristatys 6K raiškos ekraną. Be didesnio pikselių kiekio, ekrano technologija taip pat skirsis ir dar keliais aspektais.

 Panašu, kad „Apple“ ruošiasi naudoti mini LED apšvietimą. Jis bus naudojamas ne tik „Apple“ ekranuose, tačiau ir kituose produktuose.

„Apple“ naudos mini LED apšvietimą savo „iPad“ ir „MacBook“ modeliuose dėl šios technologijos privalumų.

Remiantis „DigiTimes“ pranešimu, „Apple“ iš pradžių mini LED apšvietimą panaudos savo 31.6 colių 6K raiškos ekrane, kuris turėtų pasirodyti šių metų antrajame arba trečiajame ketvirtyje. Vėliau technologija bus panaudota ir „iPad“ serijoje. Pranešime rašoma, kad „iPad“ ekrano dydis bus tarp 10-12 colių. Naujo dizaino „MacBook Pro“ kompiuteris, kuris turėtų pasirodyti tik 2021 metais, taip pat galimai naudos šią technologiją.

„DigiTimes“ praneša, jog „Apple“ pasirinko mini LED technologiją dėl kelių jos pranašumų, tokių kaip plačios spalvų gamos, aukšto kontrasto santykio bei didelio dinaminio diapazono. Keista, kad „DigiTimes“ pranešime 31.6 colių ekranas yra vadinamas „iMac“. Tai, ko gero, tėra nesusipratimas, kadangi didžiausias „Apple“ kompiuterio ekranas yra 27 colių.

Pranešime taip pat rašoma, kad naujojo ekrano apšvietimo įrenginys bus sudarytas iš 500 LED mikroschemų, kurių dydis siekia 600 mikrometrų. Manoma, kad „Apple“ komponentus gaus iš Japonijos kompanijos „Nichia“. Tikimasi, kad „iPad“ naudos daugiau nei 10000 mini LED mikroschemų, kurias gamins „Epistar“. LCD ekranus gamins „LG“. Minėtos kompanijos taip pat turėtų gaminti būtiniausius mini LED komponentus „MacBook Pro“ kompiuteriui. Kadangi „LG“ gamins LCD ekranus, galima teigti, jog naujasis „iPad“ nenaudos OLED ekrano.