„Samsung“ mobiliųjų telefonų divizijos viršininkas tiki, kad lankstomi telefonai padės kompanijai išlaikyti lyderių poziciją

2019.04.10

„Huawei“ neslėpė savo ambicijų tapti geriausiais telefonų gamintojais pasaulyje. 

Tai, žinoma, patraukė „Samsung“ dėmesį, kurių pelnas iš telefonų verslo per pastaruosius metus sumažėjo. Vis dėlto neseniai vykusiame interviu kompanija išdėstė, kaip jie išlaikys lyderių poziciją.

Siekdami išlaikyti pranašumą prieš „Huawei“, „Samsung“ skirs didelį dėmesį 5G ir lankstomiems telefonams.

Praeitais metais „Samsung“ atliko 290 milijonų pardavimų ir išliko geriausiais telefonų pardavėjais, tačiau kompanijos bendras pardavimų skaičius nukrito. 2017 metais Korėjos gigantai atliko 318 milijonų pardavimų. Nors tai galėjo įvykti dėl visos telefonų industrijos sulėtėjimo, faktas yra tas, kad „Huawei“ pardavimai per tokį patį laiko periodą pakilo iš 153 milijonų iki 206 milijonų. Vis dėlto panašu, kad „Samsung“ mobiliųjų telefonų viršininkas Dj Koh yra užtikrintas, jog kompanija išlaikys lyderių poziciją dėl tokių inovacijų kaip 5G ar lankstomų telefonų.

„Kaip pasaulinių lyderių telefonų rinkoje, mūsų tikslas yra ir visada buvo tobulinti savo produktus ir paslaugas, kad suteiktume reikšmingas inovacijas savo klientams. „Samsung“ išlaikė lyderių poziciją telefonų rinkoje jau 10 metų ir išlaikys dar 10 metų, toliau kurdami inovacijas.“

Nors „Samsung“ akivaizdžiai pasitiki lankstomais telefonais, dar nėra aišku, ar lankstomi įrenginiai užsitikrins vartotojų pripažinimą. Analitikai nemano, kad lankstomi prietaisai greitu metu bus plačiai naudojami. Pirmos generacijos lankstomi telefonai yra labai brangūs ir vidutiniam vartotojui yra sudėtinga surinkti tokią pinigų sumą telefonui. Vis dėlto Koh pranešė, kad kompanija ateityje ruošiasi išleisti daugiau lankstomų telefonų už mažesnę kainą. Žinoma, nėra aišku, ar kaina bus ženkliai mažesnė.

Šiuo metu „Galaxy Fold“ supa daugybė paslapčių. Kai kuriuose pranešimuose tikinama, kad vidinė telefono ekrano dalis turi įtrūkimą, o kituose rašoma, jog vartotojo sąsaja nesugeba greitai adaptuotis prie pasikeičiančios telefono formos.