Per mažiau nei 20 minučių „Galaxy S10“ buvo atrakintas su atspausdintu 3D piršto antspaudu

2019.05.13

„Apple“ skyrė nemažai laiko „Face ID“ kūrimui. Kompanijos nauja programinės įrangos ekosistemos gamybos strategija reikalauja saugaus ir patikimo autentifikavimo metodo finansiniams pervedimams.

 Įvykdžiusi šį sumanymą, kompanija nusprendė išleisti savo gamybos kreditinę kortelę. Sprendimas naudoti 3D veido atpažinimo funkciją pareikalavo „Touch ID“ technologijos paaukojimo. Pasak kompanijos, prarastas autentifikavimo paprastumas buvo pakeistas į kur kas saugesnį.

Kalbant apie saugumo priemones, neseniai pasirodė įdomus pranešimas, kuriame teigiama, kad „Galaxy S10“ telefonas buvo atrakintas su atspausdintu 3D piršto antspaudu mažiau nei per 20 minučių.

„Imgur“ vartotojas pasidalino detaliu procesu, kuriame apibūdina, kaip atrakinamas „Samsung Galaxy S10“, panaudojant atspausdintą 3D piršto antspaudą.

Nėra tokios biometrinės sistemos, kuri būtų nenulaužiama. Su tinkamomis priemonėmis, metodais ir laiku tyrėjai atranda būdų kaip įsilaužti į sistemas, kuriose saugomi vartotojo duomenys. Neseniai buvo pranešta apie tokį įsilaužimą į „Galaxy S10“.

„Imgur“ vartotojas pasidalino metodu kaip atrakinti „Samsung Galaxy S10“ su atspausdintu 3D piršto antspaudu. Piršto antspaudas yra paliekamas ant plastiko arba stiklo ir nufotografuojamas su DSLR kamera. Nuotrauka yra importuojama į „Photoshop“, o tada išsiunčiama į „3DS Max“, kur yra sukuriamas 3D modelis. Modelis su aukštos rezoliucijos 3D spausdintuvu yra atspausdinamas per apytiksliai 13 minučių.

  

  

Tai yra įdomus įsilaužimas, kuriam įvykdyti reikėtų turėti kito asmens piršto antspaudą, kurio nuotrauka gali būti panaudojama finansinių pervedimų autorizavimui. Su turimais resursais „Samsung“ galėjo išplėtoti savo kūrybos metodą, kuris nuskenuotų vartotojo veidą ir panaudotų šiuos duomenis biometriniam atpažinimui. 5G ryšį palaikantis „Galaxy S10“ modelis turi ToF kameros objektyvą, kuris gali būti panaudotas šiam tikslui, tačiau kompanija skyrė dėmesį kitiems dalykams ir resursų šiai technologijai nepakako.