Po draudimo naudoti „Android“ operacinę sistemą, „Huawei“ pareiškė, kad jie išplėtos saugią ir patvarią programinės įrangos ekosistemą

2019.05.20

„Huawei“ mobiliųjų telefonų verslui iškilo rimtų nemalonumų, kadangi „Google“ visiškai atsisakė teikti paslaugas kompanijai. Taip įvyko dėl naujausio juodojo sąrašo nurodymo.

 Draudimas naudoti „Android“ operacinę sistemą reiškia, kad „Huawei“ prietaisai negalės naudoti tokių „Google“ paslaugų, kaip „Play Store“, „YouTube“, „Gmail“ ir daugiau, nepaisant to, kad kompanijos telefonai vis dar priklausys „Android Open Source“ projektui. Po šio draudimo „Huawei“ pareiškė, kad kompanija yra užtikrinta dėl savo ateities.

„Huawei“ užsiminė apie ateities „Android“ atnaujinimus jų telefonams.

„The Verge“ sulaukė laiško iš „Huawei“, kuriame rašoma apie kompanijos ateitį ir draudimo reikšmę dabartiniams vartotojams.

„Huawei“ svariai prisidėjo prie „Android“ plėtros ir augimo visame pasaulyje. Kaip vieni iš pagrindinių „Android“ partnerių, mes kartu dirbome su jų atviro kodo platforma, kad sukurtume ekosistemą, kuri suteiktų naudos tiek vartotojams, tiek industrijai. „Huawei“ ir toliau leis saugumo atnaujinimus visiems egzistuojantiems „Huawei“ ir „Honor“ produktams, įskaitant tiek tuos, kurie jau buvo parduoti, ir tuos, kurie vis dar parduodami visame pasaulyje. Mes ir toliau tęsime saugios ir patvarios programinės įrangos ekosistemos plėtojimą, kad suteiktume geriausią patirtį vartotojams iš viso pasaulio.“

„Huawei“ sumaniai nutylėjo, kad vartotojai nesulauks ateities „Android“ programinės įrangos atnaujinimų, nepaisant to, kad vis dar parduodami prietaisai gaus saugumo atnaujinimus. Remiantis ankstesniais gandais, „Huawei“ kuria „Android“ operacinės sistemos alternatyvą, kuri galimai vadinsis „Kirin OS“. Nuo to laiko nepasirodė daugiau informacijos apie oficialų platformos pavadinimą, tačiau manoma, kad „Huawei“ testuoja operacinę sistemą, kuri bus pritaikyta ir kompiuteriams, ir telefonams.

Dar neaišku, kada šiais planais pasidalins kompanija. Kol kas „Huawei“ planas tapti didžiausiais telefonų gamintojais pasaulyje iki 2020 metų turės palaukti. Netgi jei „Huawei“ to neparodo, šis draudimas kompanijai ir vartotojams sukelia didelių sunkumų. Ribotas programėlių palaikymas ir „Google“ programėlių trūkumas gali reikšti, kad per ateinančius mėnesius kompanijos populiarumas sparčiai nukris.