„Huawei“ situacija tapo šiek tiek lengvesnė, kadangi kompanijai laikinai buvo leista tęsti programinės įrangos atnaujinimus

2019.05.21

„Huawei“ pateko į nemalonią situaciją, po to, kai Jungtinių Valstijų vyriausybė inicijavo juodojo sąrašo nurodymą, kuris uždraudė „Google“ ir kelioms kitoms Jungtinių Valstijų firmoms palaikyti ryšius su Kinijos kompanija.

 Nepaisant to, kad „Huawei“ telefonai ir planšetiniai kompiuteriai vis dar priklauso „Android Open Source“ projektui, jie nebegalės gauti programinės įrangos ir saugumo atnaujinimų bei neturės prieigos prie „Play Store“ ir oficialių „Google“ programėlių, tokių kaip „Gmail“ ar „YouTube“. Vis dėlto Jungtinės Valstijos šiek tiek sušvelnino naujausius draudimus Kinijos gigantams.

„Huawei“ galės pirkti JAV gamybos komponentus ir tęsti programinės įrangos atnaujinimus iki šių metų rugpjūčio mėnesio.

Remiantis „Reuters“ pranešimu, Jungtinių Valstijų prekybos departamentas suteikė „Huawei“ laikiną licenciją, kuri leidžia kompanijai tęsti mainus su JAV firmomis. Licencija leidžia Kinijos gamintojams išlaikyti dabartinius tinklus ir tęsti programinės įrangos atnaujinimus iki rugpjūčio mėnesio. Licencija galioja iki rugpjūčio 19 dienos. Pasibaigus šiam terminui bus sugrąžintos originalaus draudimo sąlygos, nebent bus priimtas naujas sutarimas.

Po pirmojo draudimo paskelbimo, „Huawei“ paviešino žinutę, kurioje teigiama, jog kompanija sieks sukurti patvarią programinės įrangos ekosistemą savo vartotojams. Manoma, kad „Huawei“ kuria savo gamybos operacinę sistemą, kuri po kurio laiko pakeis „Android“. Anksčiau buvo manoma, kad ši operacinė sistema bus vadinama „Kirin OS“, tačiau naujausiuose pranešimuose užsimenama, kad jos pavadinamas bus „HongMeng OS“.

„Huawei“ dar nepasisakė dėl naujausio nutarimo. Jeigu kompanija ruošiasi palaikyti ryšius su JAV kompanijomis po rugpjūčio mėnesio, jai reikės gauti naujų licencijų. Kol kas vartotojai ir toliau gaus programinės įrangos atnaujinimus iki naujo sutarimo priėmimo. Kompanijos mobilieji telefonai pastebimai patobulėjo, todėl tam, kad išliktų konkurencija tarp kitų kompanijų ir būtų pristatyti potencialiai geresni produktai, reikia tikėtis, kad bus priimtas naujas sutarimas.