„ARM“ savo darbuotojams uždraudė dirbti su „Huawei“

2019.05.22

Po to, kai JAV vyriausybė uždraudė visoms Jungtinių Valstijų kompanijoms palaikyti ryšius su „Huawei“, Kinijos gigantų padėtis palaipsniui prastėja. Kompanijai gresia „Android“ licencijos praradimas, tačiau draudimo sąlygos laikinai buvo sušvelnintos iki rugpjūčio vidurio.

 Dar blogiau tai, kad kompanijos gamybos „Android“ alternatyva gali nepasirodyti iki kitų metų. Šiandien „Huawei“ dar kartą susidūrė su prastomis naujienomis, po to, kai „ARM“ savo darbuotojams liepė nebedirbti su „Huawei“.

Remiantis „BBC“ pranešimu, „ARM“ savo darbuotojams nurodė nutraukti visus aktyvius kontraktus, pagalbos teises ir patvirtinimo laukiančius įsipareigojimus su „Huawei“ ir dukterinėmis įmonėmis. Kompanija taip pat liepė savo darbuotojams nedalyvauti techninėse diskusijose su „Huawei“, „HiSilicon“ ar kitomis kompanijos įmonėmis.

„ARM“ teigia, kad darbuotojai sulaukė tokio liepimo dėl to, nes jų produktai naudoja Jungtinėse Valstijose pagamintas technologijas. „BBC“ pranešime rašoma, kad „ARM“ manymu tai pažeidžia visas naujausio Jungtinių Valstijų valdžios draudimo sąlygas. „ARM“ šaltinis pranešė „BBC“, kad kompanijos darbuotojams buvo uždrausta dirbti su „Huawei“ ar dukterinėmis įmonėmis netgi per 90 dienų periodą, kurį suteikė Jungtinių Valstijų prekybos departamentas.

Kokia įtaką tai turės „Huawei“?

„Huawei“ jau ilgą laiką naudojo „HiSilicon Kirin“ čipsetus savo prietaisuose. Vis dėlto tokie gamintojai kaip „HiSilicon“ naudoja „ARM“ procesorių branduolių dizainus. „Huawei“ čipsetų gamybai iškils didelis pavojus, jeigu jie praras „ARM“ licencijas. Be aktyvios „Android“ licencijos ir prieigos prie „ARM“ technologijų, „Huawei“ mobiliųjų telefonų divizionas sunkiai nukentės. Galima sakyti, kad kompanija turės iš naujo išrasti telefoną tam, kad išliktų versle.

Panašu, kad draudimas galioja ir „ARM China“. „ARM Holdings“ priklauso 49% šios Kinijos kompanijos akcijų. „HiSilicon“ ir „Huawei“ gali toliau naudoti ir gaminti egzistuojančius čipsetus, tačiau jie nebegali naudoti „ARM“ technologijų ateities komponentų gamybai.

Laimei, šis sprendimas nekliudys „Kirin 985“ gamybai. Tikimasi, kad šis flagmanas debiutuos „Huawei“ prietaisuose šiais metais. Remiantis „ARM“ šaltiniu, draudimas šio čipseto gamybai neturėtų daryti įtakos.