„Vivo“ pademonstravo 120 W krovimo technologiją, kuri prietaisus įkrauna per rekordinį laiką

2019.06.20

Dabartinė „Vivo“ 44 W krovimo technologija, kurią naudoja kompanijos žaidimams skirtas „iQOO“ telefonas, yra puikus pavyzdys, kokie yra „Vivo“ planai ateities prietaisams.

 Kompanija yra pasiruošusi ženkliai patobulinti krovimo technologijas. Internete patalpintas trumpas vaizdo įrašas parodo, kad kompanija ruošiasi išleisti 120 W „Super FlashCharge“ technologiją.

Vaizdo įraše matoma, kad naujausia 120 W krovimo technologija gali įkrauti 4000 mAh bateriją vos per 13 minučių.

Vaizdo įrašą Kinijos socialiniame tinkle „Weibo“ paviešino Justin Jian, „iQOO“ produkto vadybininkas. „Super FlashCharge“ technologija gali įkrauti 2.4% 4000 mAh baterijos talpos vos per 15 sekundžių. Toks krovimo greitis yra labai įspūdingas. Panašu, kad norint pilnai įkrauti 4000 mAh bateriją, prireiks vos 13 minučių.

Kadangi tai buvo demonstracinis vaizdo įrašas, tikra statistika gali šiek tiek skirtis, todėl geriausia būtų palaukti, kol „Vivo“ oficialiai pristatys naująją technologiją. Laimei, iki oficialaus pristatymo ilgai laukti neteks, kadangi kompanija technologiją turėtų pademonstruoti Šanchajuje vyksiančioje „MWC“ parodoje, kuri prasidės kitą mėnesį. Toje pačioje parodoje „Vivo“ taip pat turėtų pristatyti savo pirmąjį 5G ryšį palaikantį telefoną.

Suteikti telefonui daug galios nėra taip paprasta, todėl dauguma gamintojų neviršija 18 vatų, kadangi sunku išskirti tiek daug šilumos iš miniatiūrinės važiuoklės. Vis dėlto Kinijos kompanijoms pavyko pasiekti tam tikrų laimėjimų. Pavyzdžiui, „Xiaomi“ paruošė savo 100 W technologiją, kuri turėtų įkrauti 4000 mAh bateriją per 17 minučių.

Verta paminėti, kad yra ir tokių kompanijų, kurios jau komercializavo šią technologiją. „Huawei“ tariamai ruošia 55 W krovimo technologiją „Mate 30 Pro“ telefonui. Nors „Vivo“ pademonstravo kur kas didesnę galią, tokios galios technologija taip pat yra įspūdinga.