„Huawei“, nepaisydami savo sunkios padėties, išleido tris naujus telefonus

2019.06.21

„Huawei“ pristatė tris naujus prietaisus: „Nova 5“, „Nova 5 Pro“, „Nova 5i“, ir naują 7 nm „Kirin 810“ čipsetą. 

„Huawei“ šiuos telefonus išleido, nepaisydami to, kad po nutrauktos „Android“ licencijos kompanijos ateitis už Kinijos ribų nėra aiški. Tai reiškia, kad nėra aišku, kiek laiko šie telefonai gaus „Android“ atnaujinimus. Taip pat neaišku, kiek laiko naujieji prietaisai turės prieigą prie „Google Play Store“.

„Nova 5“ viduje yra įmontuotas naujasis „Kirin 810“ čipsetas, o brangesnis „Nova 5 Pro“ modelis naudoja „Kirin 980“ procesorių, kurį taip pat turi „Huawei P30 Pro“ bei „Mate 20“. Naujasis „Kirin 810“ čipsetas turi aštuonis branduolius kaip ir „Kirin 980“, tačiau du didelio našumo branduoliai buvo pakeisti į mažesnius, energiją taupančius branduolius. Neaišku, ar tai bus paskutinis „Huawei“ čipsetas su „ARM“ dizainu, kadangi čipsetų dizaineriai praeitą mėnesį nutraukė ryšius su Kinijos kompanija. Modeliai taip skiriasi RAM ir vidinės atminties kiekiu. „Nova 5“ naudoja 6 GB RAM su 128 GB vidinės atminties, o „Nova 5 Pro“ turi 8 GB RAM ir iki 256 GB vidinės atminties. 

Be išvardintų skirtumų „Nova 5“ ir „Nova 5 Pro“ yra panašūs prietaisai. Abu naudoja 6.39 colių OLED ekraną su maža lašelio formos priekine išpjova. Abiejų telefonų gale yra įmontuota keturguba kamera su 48 megapikselių pirminiu objektyvu, 16 megapikselių itin plataus kampo jutikliu, 2 megapikselių gylio jutikliu ir 2 megapikselių makro jutikliu. Abiejuose įrenginiuose yra 3500 mAh baterija, USB-C krovimo lizdai, ekrane įmontuoti pirštų antspaudų skaitytuvai bei ausinių lizdai. Įdomu tai, kad abu modeliai turi „microSD“ kortelių skaitytuvus, nepaisant neaiškių aplinkybių dėl „Huawei“ narystės „SD“ asociacijoje.

Paskutinis serijos modelis yra „Nova 5i“. Vietoje priekinės išpjovos šis telefonas naudoja ekrane įmontuotą skylę bei lėtesnį „Kirin 710“ procesorių. Nors jis taip pat gale turi keturgubą kamerą, pirminio objektyvo rezoliucija yra prastesnė – 24 megapikseliai. Telefono kameros sąranką taip pat sudaro 8 megapikselių itin plataus kampo objektyvas. Vietoje OLED ekrano, šis modelis naudoja LCD.

Mėnesio gale visi trys modeliai pasieks Kinijos prekybos lentynas. „Nova 5“, kuris pasirodė jau birželio 20 dieną, kaina prasideda nuo 2799 Kinijos juanių (~360€). „Nova 5 Pro“ bei „5i“ pasirodys birželio 28 dieną ir jų kaina prasidės nuo 2999 Kinijos juanių (~385€) bei 2199 Kinijos juanių (~283€). „Huawei“ dar nepranešė, ar šie telefonai pasieks ir kitas rinkas.