„Oppo“ viceprezidentas teigia, jog pirmieji telefonai su po ekranu įmontuotomis kameromis nesuteiks geriausios kokybės nuotraukų

2019.06.25

„Oppo“ rytoj ruošiasi pristatyti po ekranu įmontuotos kameros technologiją „MWC“ parodoje, Šanchajuje. Nors „Xiaomi“ ir „Samsung“ dirba su ta pačia technologija, „Oppo“ bus pirmoji kompanija, kuri pristatys šią naujovę.

 „Oppo“ savo socialinių tinklų paskyrose pasidalino naujos kameros technologijos anonsais.

Deja, panašu, kad technologija nėra pakankamai išplėtota ir jos negalima lyginti su tradiciniais jutikliais. Tai nekelia nuostabos, kadangi „Oppo“ viceprezidentas Brian Shen anksčiau kalbėjo apie tą patį ir perspėjo vartotojus, kad nuotraukos bus prastesnės kokybės.

Technologija yra vis dar plėtojama, taigi, panašu, kad „Oppo“ ją pristatys jau rytoj vien tam, kad būtų pirmoji tai padariusi kompanija. Dėl šios priežasties mažai tikėtina, kad „Oppo“ greitu metu išleis telefoną su po ekranu įmontuota kamera. Netgi jei toks telefonas būtų pristatytas, būsimieji savininkai turėtų nusiteikti suprastėjusios kokybės nuotraukoms.

Kol kas nėra aišku, kiek prireiks laiko „Oppo“ ir kitoms kompanijoms tiek patobulinti technologiją, kad ją būtų galima komercializuoti. Kai tokie prietaisai pasieks rinką, tikėtina, kad pirmųjų modelių kainos bus didelės.

Šiuo metu dauguma didelio pajėgumo prietaisų naudoja dvigubą priekinės kameros sistemą, todėl galima drąsiai teigti, kad prireiks nemažai laiko, kol po ekranu įmontuoti objektyvai galės užfiksuoti tokius pat aukštos kokybės kadrus kaip šių dienų telefonai.

Tikėtina, kad „Samsung“ leis konkurentams iš Kinijos susikrauti visus laurus, o per tą laiką Korėjos gigantai tobulins po ekranu esančių kamerų kokybę.