Pranešama, kad 5G ryšį palaikantys „MacBook“ kompiuteriai pasirodys antroje 2020 metų pusėje

2019.08.05

Naujas pranešimas tikina, kad „Apple“ ruošia ne tik pirmuosius 5G ryšį palaikančius „iPhone“ telefonus, bet ir 5G „MacBook“ kompiuterius, kurie gali pasirodyti 2020 metais.

 Jeigu technikos gigantai iš tikrųjų gamina tokius kompiuterius, tai būtų pirmas kartas istorijoje, kai „Apple“ pardavinėtų „MacBook“ su korinio ryšio palaikymu. Ilgą laiką kompanija gamino „iPad“ modelius su koriniu ryšiu, o dabar, remiantis naujuoju pranešimu, šią funkciją taip pat naudos ir kompanijos nešiojamų kompiuterių serija.

Kiti nešiojamų kompiuterių gamintojai taip pat ruošiasi išleisti 5G ryšį palaikančius prietaisus, tačiau jie pasirodys gerokai anksčiau.

Neseniai pasirodė pranešimas, kad pirmieji 5G ryšį palaikantys kompiuteriai gali pasirodyti jau šiais metais, o juos pristatys kompanija „Lenovo“. Kinijos gamintojai turi įprotį pristatyti produktus, kurie naudoja naujausias technologijas, net jeigu tai technologijai reikės dar kelerių metų subręsti. Tikimasi, kad 2020 metais „Apple“ taip pat išleis 5G ryšį palaikančių „iPhone“ telefonų seriją, o kiti šaltiniai tikina, kad visi trys modeliai kitais metais palaikys naujos kartos bevielio ryšio standartą.

Remiantis „DigiTimes“, „Apple“ naudos keraminę 5G antenos plokštę, vietoje tradicinių metalų, kuriuos naudoja kiti gamintojai. Tokiu būdu bus pagerintas korinio ryšio priėmimas ir jis bus patikimesnis keliaujant į skirtingas vietoves. „DigiTimes“ pridėjo, kad keraminių medžiagų naudojimas gali padidinti 5G ryšio greičius dvigubai.

Deja, keraminių medžiagų naudojimas gali atsieiti brangiai, kadangi šios medžiagos gali pareikalauti šešis kartus didesnių gamybos išlaidų, lyginant su tipinių metalų naudojimu. Šis sprendimas gali reikšti, kad vartotojams teks pakloti stambią sumą, norint įsigyti pirmąjį 5G „MacBook“ kompiuterį. Žinant tai, kad dabartiniai modeliai jau yra brangūs, bus įdomu sužinoti, kokia bus šių modelių kaina.

Manoma, kad naujo dizaino 16 colių „MacBook Pro“ kaina sieks beveik 3000€, taigi, galima susidaryti šiokį tokį įspūdį, kokios kainos tikėtis iš 5G „MacBook“.