„Huawei“ gamybos „Hongmeng OS“ operacinė sistema gali būti pristatyta jau šią savaitę

2019.08.06

Naujame pranešime rašoma, jog „Hongmeng OS“, „Huawei“ alternatyvi operacinė sistema, kuri sugebės arba nesugebės pakeisti „Android“, greitu metu bus pristatyta.

 Pranešimu pasidalino Kinijos „Global Times“. Šiomis naujienomis nereikėtų aklai pasitikėti, tačiau pranešime yra paminėtos kelios detalės, kurias greitu metu bus galima patvirtinti.

Visų pirma, pranešama, kad „Huawei“ savo operacinę sistemą pademonstruos programuotojų konferencijoje, kuri prasidės šį penktadienį, rugpjūčio 9 dieną, Donguane, Kinijoje. „Huawei“ atstovai teigia, kad ši programinė įranga labiausiai yra skirta IoT prietaisams, nors, remiantis „Reuters“, pirmiausiai jos sulauks „Honor“ išmanieji televizoriai.

Pranešime lyginama „Hongmeng OS“ su ilgai „Google“ puoselėta „Fuchsia“, panašia eksperimentine operacine sistema, kuri sukurta veikti skirtinguose prietaisuose. Pranešama, kad „Hongmeng OS“ bus įrengta šalia mikrobranduolio tam, kad būtų geriau pritaikytas dirbtinis intelektas ir operacinė sistema galėtų veikti keliose platformose.

„Global Times“ taip pat tikina, kad šiuo metu jau yra kuriamas ir testuojamas telefonas, naudojantis „Hongmeng OS“. Pirmasis prietaisas galimai debiutuos po „Huawei Mate 30 Pro“ flagmano pristatymo ketvirtajame metų ketvirtyje. Manoma, kad pirmasis „Hongmeng OS“ telefonas bus mažo arba vidutinio pajėgumo ir kainuos apie 2000 Kinijos juanių (~254€).