Vienas iš „Apple“ įkūrėjų Steve Wozniak pripažino, kad „Apple Watch“ yra jo mėgstamiausia technologija

2019.09.03

Praėjo jau keleri metai po paskutinio karto, kai vienas iš „Apple“ įkūrėjų Steve Wozniak dirbo kartu su kompanija, tačiau tai nereiškia, kad jis nekalba apie firmą. 

Neseniai vykusiame interviu Steve Wozniak pasidalino savo mintimis įvairiomis temomis.

Wozniak manymu „Apple Watch“ naudojimas užkerta kelią priklausomybei nuo telefono.

Steve Wozniak yra didžiulis „Apple Watch Series“ gerbėjas. Per pastaruosius metus aksesuaras sulaukė didesnio pripažinimo dėl naujų ir patobulintų sveikatos funkcijų. Vis dėlto Wozniak šis laikrodis patinka dėl visai kitos priežasties. Pasak jo, „Apple Watch“ leidžia jam sumažinti praleistą laiką prie telefono. Kadangi naujesni modeliai taip pat siūlo korinio ryšio palaikymą, „Apple“ įkūrėjas gali išeiti iš namų be savo telefono ir vis vien palaikyti ryšį su žmona. Būdamas namie jis naudojasi kompiuteriu ir kartais visai nesinaudoja telefonu.

„Apple Watch Series 4“ sulaukė itin didelio pasisekimo dėl elektrokardiodiagramos funkcijos, patobulinto ekrano ir vidinių parametrų. Be „watchOS“ atnaujinimo, Kupertino gigantai taip pat šiemet planuoja išleisti naują modelį. Išmanusis laikrodis taip pat turėtų gauti savo atskirą „App Store“.

Steve Wozniak pagyrė ir „Apple Card“ dizainą. Jis mano, kad kompanija atliko protingą sprendimą skirti didesnį dėmesį kitoms paslaugoms ir adaptuotis prie kintančios vartotojų paklausos. Jis taip pat mano, kad „Apple“ saugo vartotojų privatumą geriau negu kitos kompanijos, bet tuo pačiu tiki, kad kompanijai reikėtų išsiskaidyti. Jo manymu, taip yra nesąžininga, kai vienas konglomeratas naudojasi savo dominavimu vienoje srityje, kad skatintų augimą kitose rinkose. Steve Wozniak taip pat pareiškė, kad kompanijos išsiskaidymas į skirtingas divizijas padėtų kiekvienai divizijai mąstyti nepriklausomai nuo kitos.

Žinoma, „Apple“, kaip ir kitos technologijų kompanijos, atsispirs idėjai išsiskaidyti. Pavyzdžiui, „Facebook“ padaro savo skirtingas programėles labiau sujungtas tam, kad būtų sunkiau išsiskaidyti. Taigi, mažai tikėtina, kad kompanija greitu metu išsiskaidys.