„Huawei“ atstovas pranešė, kad „HarmonyOS“ greitu metu veiks išmaniuosiuose laikrodžiuose bei nešiojamuose kompiuteriuose už Kinijos ribų

2019.09.04

Praeitą mėnesį  „Huawei“ pristatė savo gamybos operacinę sistemą „HarmonyOS“. Nors ši platforma buvo plėtojama jau daug metų, Kinijos gigantai buvo priversti paspartinti darbą dėl Jungtinių Valstijų draudimo.

 Atrodo, kad kompanija padarė didelę pažangą, kadangi prieš kelias dienas įmonė pristatė internetinę svetainę atviro kodo projektui „Ark Compiler“, kuris padės programuotojams išversti programėles kompanijos naujai platformai. Neseniai pasirodė pranešimas, kad technikos gigantų vyriausiasis pasaulinio produkto vadybininkas Peter Gauden pasidalino maloniomis naujienomis apie operacinę sistemą.

„Huawei“ mano, jog operacinei sistemai pilnai subręsti prireiks dešimtmečio.

„HarmonyOS“ yra vadinama futuristine platforma, kuri veiks skirtinguose produktuose, nuo televizoriaus iki mašinos pramogų sistemos. Gauden manymu vienos operacinės sistemos naudojimas skirtinguose prietaisuose palengvins komunikaciją ir informacijos dalinimąsi tarp jų. Operacinė sistema taip pat bus susieta su kompanijos mobiliąja vartotojo sąsaja „EMUI“. Sąsaja, be abejo, adaptuosis prie naudojamo produkto ekrano. Kadangi „HarmonyOS“ bus paremta mikrokerneliu, ji bus saugi, o tai yra be galo svarbu IoT (daiktų interneto) kategorijos prietaisams.

Su „Ark Compiler“ bus lengviau pridėti „Android“ ir trečių šalių programėles į ekosistemą. Kompanija mano, kad operacinei sistemai pilnai subręsti prireiks apie 5-10 metų, tačiau šiuo metu ji yra nukreipta į naujos kartos prietaisus, kurie pasinaudos 5G ryšio privalumais. Vis dėlto tai nereiškia, kad operacinė sistema nėra paruošta prietaisams, kurie pasirodys netolimoje ateityje. Greitu metu Kinijoje pasirodys „Honor Vision“ išmaniųjų televizorių serija, kuri ją naudos. Kitose tarptautinėse rinkose „Huawei“ planuoja pardavinėti išmaniuosius laikrodžius ir nešiojamus kompiuterius su naująja operacine sistema.

„Huawei Watch GT“ jau naudoja kompanijos gamybos „Lite OS“,  o „HarmonyOS“ pasiskolino tam tikrus elementus iš tos operacinės sistemos. Taigi, yra įmanoma, kad pasirodysiantis „Watch GT 2“ naudos „HarmonyOS“. Kadangi tai yra atviro kodo platforma, kiti gamintojai gali ją įrašyti į savo prietaisus, jeigu jie atrastų naudos „Huawei“ platformos naudojime savo gamybos produktuose. Su „Digital Trends“ kalbėjęs „Huawei“ atstovas neatskleidė kaip kompanija priimtų tokią idėją, kad kiti gamintojai naudotų „HarmonyOS“.

„Huawei“ anksčiau sakė, kad jų telefonai kol kas vis dar naudos „Android“, nepaisant to, kad jų naujoji operacinė sistema puikiai veikia ir mobiliuosiuose prietaisuose. Žinoma, jeigu „Huawei“ bus priversti imtis drastiškų sprendimų, kompanijai neliks kitos išeities kaip tik naudoti programinę įrangą ir savo telefonuose.