Oficialiai pristatytas „Vivo Nex 3“, telefonas su virtualiais mygtukais ir „Snapdragon 855 Plus“ čipsetu

2019.09.16

Prieš kelias savaites svetainėje „YouTube“ buvo patalpintas vaizdo įrašas, kuriame buvo matomas 5G ryšį palaikantis „Vivo Nex 3“. Vaizdo įraše nebuvo atskleisti telefono parametrai, o apie prietaiso funkcijas informacijos buvo nedaug.

 Vis dėlto „Vivo“ jau pristatė pagrindinį ir 5G ryšį palaikantį „Nex 3“ modelį, todėl paaiškėjo prietaiso parametrai.

„Vivo“ pristatė dvi „Nex 3“ versijas. Abu modeliai bus varomi „Qualcomm Snapdragon 855 Plus“ procesoriumi ir turės garų kameros aušinimo sistemą. 4G variantas naudos 8 GB RAM bei 128 GB vidinės atminties, o 5G palaikantis modelis turės ir 12 GB RAM / 256 GB vidinės atminties variantą. Baterijos talpa siekia 4500 mAh. Ji palaiko „Super FlashCharge“ 44 W greito krovimo funkciją. Telefono ekrane yra įmontuotas pirštų antspaudų skaitytuvas.              

Kaip jau buvo žinoma anksčiau, „Vivo Nex 3“ naudos 6.8 colių 1440p Super AMOLED ekraną. Ekranas turi lenktus kraštus ir panašų krioklio principą, kurį naudojo ir senesni kompanijos telefonų ekranai. „Vivo“ šį principą vadina „Waterfall FullView Display“ ir tikina, kad „Nex 3“ ekranas užima 99.6% telefono korpuso. Dar vienas įdomus dizaino pasirinkimas, kurį kompanija inkorporavo į „Nex 3“, yra fizinių mygtukų trūkumas. Kompanijos teigimu, nauji mygtukai jaučiasi kaip tikri ir naudoja „haptic“ atsaką, kuris sukuria tikro paspaudimo jausmą. Taip pat yra x ašies „haptic“ atsako funkcija, kuri suteikia patogesnę vibraciją, žaidžiant žaidimus ar rašant.

„Vivo Nex 3“ kamerą sudaro trys jutikliai. Pirminis objektyvas yra 64 MP „Samsung ISOCELL Bright GW1“ jutiklis. Jį papildo telefoto ir plataus kampo objektyvai, kurių raiška yra po 13 MP. Priekyje yra įmontuota iššokanti kamera su 16 MP moduliu. Kameros naudoja „Vivo Portrait Master's Hyper HDR“ technologiją, kuri padidina dinaminio diapazono tikslumą tarp vartotojo veido ir fono ryškiausio taško.

„Vivo Nex 3“ kaina ir prieinamumas.

„Vivo Nex 3“ seriją per ateinančius mėnesius bus galima įsigyti Azijos Ramiojo vandenyno šalių, pietryčių Kinijos ir kai kuriose kitose rinkose. Pagrindinis variantas kainuos 4998 Kinijos juanius (~641€). 5G ryšį palaikantis modelis su 8 GB RAM ir 128 GB vidinės atminties kainuos 5698 Kinijos juanius (~730€), o pats galingiausias 12 GB RAM / 256 GB vidinės atminties variantas su 5G ryšio palaikymu kainuos 6198 Kinijos juanius (~800€). Jau priimami išankstiniai telefono užsakymai, o telefonas bus parduodamas nuo kitos savaitės.