6 programėlės ir svetainės, kurios padės optimizuoti ilgalaikes keliones

2019.09.19

 

Visi svajojame apie ilgas atostogas svetur. Vis dėlto, kad ir kaip viliojančiai tai skambėtų, prieš keliones reikia daug ką apgalvoti.

 Priešingu atveju atostogos gali būti ne tokios sėkmingos, kaip norėtųsi. Tai nereiškia, kad ilgalaikės atostogos negali būti nuostabios. Jas tiesiog reikia apgalvoti ir įsitikinti, kad jūsų kelionės planuose nėra jokių kliūčių. Šios programėlės ir svetainės padės jums geriau suplanuoti ilgalaikes keliones, kad šių kliūčių išvengti.

1. „TripIt“

Ar norėtumėte, kad jūsų kelionės maršrutas būtų suplanuotas iš anksto? Viskas, ką jums reikia padaryti, tai „TripIt“ programėlei pateikti savo elektroninius laiškus su skrydžių, viešbučių ar kitų paslaugų patvirtinimais. Programėlė pasirūpins, kad jums būtų sukurtas patogiausias maršrutas, kurį galėsite peržiūrėti net neprisijungus prie interneto ryšio. Programėlę taip pat galite naudoti kelionės plano dalinimuisi, alternatyvių skrydžių paieškoms, geresnių vietų atradimui ir t.t. Ši programėlė gerokai palengvins kelionės planavimą ir sumažins rūpesčius.

2. „City Mapper“

Kad ir kur bebūtumėte, visada reikia žinoti, kaip orientuotis aplinkoje. Ši programėlė jums padės surasti viską, nesvarbu, kokioje vietoje bebūtumėte. Gaukite nuorodas į prekybos centrus, restoranus, gyvenamąsias patalpas, metropoliteno stotis ir į kitas vietas daugumoje pasaulio didmiesčių. Su šia programėle svetimame mieste niekada nepasiklysite.

3. Valiutos keitimo kurso skaičiuoklė

Jeigu keliaujate kur nors, kur prisireiks kitos valiutos, svarbu visada turėti prieigą prie valiutos keitimo kurso skaičiuoklės. Tokiu būdu visada galėsite patikrinti užsienyje parduodamų daiktų kainas.

4. „Open Table“

Ar norite žinoti, kur randasi geriausi restoranai pasaulyje? Ši programėlė jums tai parodys. Atrasite geriausius restoranus bei patiekalus, kad ir kokio maisto ieškotumėte. Su šia programėle galite atrasti netgi ledų kioskelius, kur galėsite mėgautis šaltais skanumynais.

5. „Expat Explorer“

Tai yra puikus emigrantų gidas. Šioje svetainėje rasite šalies gidus emigrantams, valstybių palyginimus, patarimus finansų planavimui ir daug daugiau. Čia sužinosite, kaip gyvenimas užsienyje gali turėti įtakos jūsų bankui bei su kokiais sunkumais galite susidurti emigruojant. Jeigu turite kokių nors klausimų apie emigraciją, šioje svetainėje apie tai galite pasikalbėti su tikrais žmonėmis.

6. „Spotted By Locals“

Turistai ne visada gali pasimėgauti viskuo, ką galima aptikti tam tikroje vietovėje. Taip yra dėl to, nes apie šiuos dalykus žino tik vietiniai. Keliaujant reikia galvoti kaip vietiniui ir sužinoti, ką jie labiausiai vertina savo mieste. Šios programėlės pagalba sužinosite, kas ir kodėl patinka vietiniams gyventojams.