Greičio bandymuose „iPhone 11 Pro“ nusileido praeitų metų „iPhone XS“ modeliui

2019.09.23

 

„iPhone 11 Pro“, varomas naujausiu ir geriausiu „Apple“ gamybos „A13 Bionic“ čipsetu, garantuoja pastebimą našumo ir efektyvumo patobulėjimą.

 Ar tai reiškia, kad tai bus greičiausias šių metų prietaisas? Ne visai, kadangi naujausi „iPhone 11 Pro“ greičio bandymai atskleidžia nuviliančius rezultatus.

„iPhone XS“ pralenkė „iPhone 11 Pro“ 28 sekundėmis. Tikėtina, kad šias problemas pašalins programinės įrangos atnaujinimas.

Platformoje „YouTube“ yra daugybė greičio bandymų ir šis niekuo nesiskiria nuo kitų, išskyrus tuo, kad testuojamas naujas prietaisas. „YouTube“ kanale EverythingApplePro testuojamas naujausias „Apple“ telefonas „iPhone 11 Pro“ prieš praeitų metų modelį „iPhone XS“ bei „iPhone X“. Šie bandymai yra atliekami tokiu principu: kelios produktyvumo, pramogų ir žaidimų programėlės yra atidaromos viena po kitos. Pirmas greito programėlių atidarymo raundas ištestuoja įrenginio našumą, o antrasis raundas parodo, kiek iš šių programėlių gali būti išlaikytos telefono vidinėje arba RAM atmintyje.

Kuo daugiau programėlių veiks fone, tuo lengviau prietaisui įrodyti savo vertę šiame bandyme. Vis dėlto naujausiojo „iPhone 11 Pro“ greičio rezultatai gali sukelti pasipiktinimą, tačiau tai bus vėliau paaiškinta. Pirmajame raunde naujausias modelis pranoko „iPhone XS“ vienos sekundės skirtumu. Deja, antrajame raunde tik „iPhone XS“ sugebėjo išlaikyti daugumą programėlių savo atmintyje.

Galutiniai „iPhone 11 Pro“ greičio bandymų rezultatai yra tokie:

• „iPhone 11 Pro“ baigė per 5 minutes ir 49 sekundes.
• „iPhone XS“ baigė per 5 minutes ir 21 sekundę.
• „iPhone X“ baigė per 7 minutes ir 27 sekundes.

Remiantis anksčiau paviešintais testų rezultatais, „iPhone 11 Pro“ naudoja tokį patį kiekį RAM, kaip ir „iPhone XS“ (4 GB), taigi, kodėl naujausias modelis nesugebėjo pranokti praeitų metų prietaiso? Šiai problemai įtakos galėjo turėti naujausias „iOS 13“ atnaujinimas. Tikėtina, kad po „iOS 13.1“ atnaujinimo bus ištaisytos visos klaidos, o tai reiškia, kad nauji „iPhone 11 Pro“ greičio bandymai gali parodyti visai kitokius rezultatus. „9to5Mac“ taip pat pastebėjo, kad „iPhone 11“ kameros programėlė, kuri taip pat buvo naudojama bandymuose, galimai naudoja daugiau atminties negu ankstesnės versijos. Tai irgi gali būti priežastis, dėl kurios „iPhone 11 Pro“ užėmė antrąją vietą.