Tikėtina, kad „Huawei Mate X“ pasirodys spalio mėnesį

2019.09.26

Anksčiau „Huawei“ generalinis direktorius Richard Yu pareiškė, kad kompanijos lankstomas telefonas „Mate X“ blogiausiu atveju pasirodys rugsėjo mėnesį. Rugsėjis jau beveik baigėsi, tačiau vis dar nėra jokių ženklų dėl prietaiso pasirodymo.

 Tikėtis, kad telefonas bus pristatytas per likusias rugsėjo dienas būtų naivu. Tikriausiai yra daugybė priežasčių, kodėl šio telefono pristatymas vėluoja. Viena iš jų, be abejo, yra „Huawei“ nesutarimai su Jungtinių Valstijų vyriausybe. Vis dėlto „Huawei“ atstovas pasidalino užuominomis apie potencialią „Mate X“ pasirodymo datą.

Pasak atstovo, „Mate X“ bus pristatytas Kinijoje spalio mėnesį. Telefonas pasiekti kitas rinkas turėtų lapkritį. Taip pat galima tikėtis, kad bus išleisti du „Mate X“ variantai. Vienas naudos originalųjį „Kirin 980“ čipsetą, kurį ir turėjo naudoti šis telefonas, o brangesnis modelis turėtų palaikyti 5G ryšio standartą ir būti varomas „Kirin 990“ procesoriumi. Nors „Huawei“ pristatė „Kirin 990“ vos prieš kelias savaites, tikėtina, kad kompanija jau anksčiau pradėjo montuoti šiuos čipsetus į savo prietaisus. Spėjama, kad „Kirin 990“ naudojantis „Mate X“ modelis turės tokią pačią trigubos kameros sąranką, kokią naudoja „Huawei P30 Pro“.

Prieš kelis mėnesius „Mate X“ buvo pastebėtas Kinijos telekomunikacijų reguliavimo institucijos „TENAA“ svetainėje. Jeigu bus pristatytas ir antras variantas, tuomet greitu metu turėtų būti pastebėtas ir jis. Labai tikėtina, kad abu lankstomi telefonai seks „Huawei Mate 30“ pavyzdžiu ir bus išleisti be jokių „Google“ programėlių ir paslaugų.

Tiek „Galaxy Fold“, tiek „Mate X“ buvo atidėti kelis kartus dėl skirtingų priežasčių. „Galaxy Fold“ jau buvo pristatytas, todėl „Huawei“ neturėtų ilgai delsti.