Pranešama, kad po „iOS 13.1“ atnaujinimo, naujų „iPhone“ modelių belaidžio krovimo greitis sumažėjo nuo 7.5 W iki 5 W

2019.09.28

„Qi“ technologiją palaikantys prietaisai turi pranašumą: jie gali būti įkraunami be jokių laidų. Žinoma, dėl to nukenčia krovimo greitis, tačiau belaidžiai įkrovikliai pamažu artėja prie laidinių įkroviklių greičio.

 Vis dėlto neatrodo, kad „Apple“ siekia to paties. „ChargerLAB“ neseniai patikrino „iPhone 11“ belaidžio krovimo greitį po „iOS 13.1“ atnaujinimo. Krovimo įrenginius testuojanti svetainė atliko du bandymus su visiškai skirtingais rezultatais.

„Apple“ po „iOS 13.1“ atnaujinimo apribojo belaidžio krovimo greitį tiems įkrovikliams, kurie nenaudoja fiksuoto įtampos reguliavimo.

„ChargerLAB“ praneša, kad po to, kai „iOS 13“ buvo atnaujintas į „iOS 13.1“, „iPhone 11“ belaidžio krovimo greitis ženkliai sumažėjo. Kai telefonas naudojo „iOS 13“, buvo pasiekta 7.5 W galia. Vis dėlto po „iOS 13.1“ atnaujinimo buvo atlikti pakartotiniai bandymai, kuriuose buvo pasiekta vos 5 W galia. Akivaizdu, kad dėl sumažėjusios galios padidėjo krovimo laikas, todėl nebūtų keista, jeigu vartotojai nuspręstų savo įrenginį krauti tradiciniu būdu.

Svetainėje taip pat pranešama, kad „Apple“ patvirtino, jog „Anker“, „Logitech“, „Mophie“, „Belkin“ bei „Native Union“ gamybos krovimo kilimėliai vis dar gali krauti telefoną 7.5 W galia. Su kitų gamintojų krovimo kilimėliais „iPhone 11“ belaidžio krovimo greitis yra apribotas iki 5 W. Kodėl taip yra? Panašu, kad po „iOS 13.1“ atnaujinimo „Apple“ leidžia tik tuos 7.5 W krovimo produktus, kurie tvirtai laikosi fiksuoto įtampos reguliavimo.

Nesvarbu, ar tai būtų trečios šalies aksesuaras, ar komponentas, „Apple“ visada vartotojams rekomenduoja naudotis tik jų autorizuotais sprendimais. Nors kompanijos manymu jų rekomenduojami aksesuarai yra geriau suderinami su jų produktais, kritikai teigia, kad tai tėra būdas technikos gigantams uždirbti dar daugiau pinigų.