„Huawei Mate X“ bus pristatytas lapkričio 15 dieną Kinijoje

2019.10.22

Lankstomo telefono „Huawei Mate X“ pristatymas buvo atidėtas daugybę kartų. Iš pradžių kompanija planavo pristatyti telefoną birželio mėnesį, tačiau vėliau pasirodymo data buvo pakeista daugiau nei kartą. Remiantis „Sina Digital“ pranešimu, „Huawei“ pagaliau oficialiai patvirtino, kad telefonas bus pristatytas Kinijoje lapkričio 15 dieną.

Pagrindinis skirtumas tarp „Mate X“ ir „Galaxy Fold“ yra tas, kad jis išsilanksto į išorę, o „Galaxy Fold“ išsilanksto į vidų. Dėl šios priežasties prietaisas susidurs su galybe iššūkių, kadangi ekranui visada kils rizika būti pažeistam. Laimei, „Huawei“ kartu su kiekvienu „Mate X“ įtrauks ir apsauginį dėklą, todėl nešiojantis telefoną problemų neturėtų kilti. Įrenginys vis dar bus jautrus dulkėms ir nuolaužoms ir to negalima išvengti.

„Huawei Mate X“ parametrai ir kaina.

Kaip ir „Samsung Galaxy Fold“, „Mate X“ irgi nebus pigus. Tikėtina, kad pagrindinis variantas kainuos net 2200€. Šiuo metu nėra aišku, ar telefonas turės brangesnę arba pigesnę versiją. Anksčiau pasirodžiusiuose pranešimuose buvo rašoma, kad „Mate X“ turės du variantus: palaikantį 5G ryšį ir nepalaikantį. Jau yra žinoma, kad „Mate X“ palaikys 5G ryšį ir bus varomas „Huawei Kirin 980“ procesoriumi bei naudos „Barong 5000“ modemą. Kiti parametrai nepakis, taigi, telefonas naudos 512 GB vidinės atminties su 8 GB RAM. Telefono viduje bus įmontuota dviguba 4500 mAh baterija, kuri palaikys 55 W greito krovimo funkciją. Kameros sąranka bus identiška „P30 Pro“ sąrankai. Išlankstyto telefono ekrano įstrižainė bus 8 coliai, o uždarius telefoną, turėsite 6.6 colių ekraną priekyje ir 6.38 colių plokštę gale.

„Huawei Mate X“ dar neužsiminė apie įrenginio pasirodymą tarptautinėse rinkose. Dažniausiai Kinijos produktams pasiekti vakarų rinkas užtrunka nuo vienos savaitės iki kelių mėnesių. Žinant „Huawei“ santykius su Jungtinių Valstijų valdžia, būtų naivu tikėtis, kad tarptautinis variantas palaikys „Google“ paslaugas. „Mate X“ kaina jau ir taip yra aukšta, o vartotojai tikrai atsižvelgs į „Google“ programėlių trūkumą.