Kaip pakeisti vaizdo įrašų kokybę „iOS 13.2“ kameros nustatymuose?

2019.10.29

Po „iOS 13.2“ atnaujinimo, „Apple“ pagaliau atnaujino kameros programėlę. Dabar joje galima pakeisti vaizdo įrašų kokybę, neišėjus iš programėlės.

 Vartotojai gali pakeisti vaizdo įrašo rezoliuciją bei kadrų per sekundę kiekį, būdami kameros programėlėje. Deja, vaizdo įrašų nustatymus „iOS 13.2“ versijoje gali koreguoti tik „iPhone 11“ serijos modelių savininkai.

Kodėl naujieji vaizdo įrašų nustatymai yra prieinami tik „iPhone 11“ serijos modeliams?

Nors ši smulki funkcija buvo planuojama jau ilgą laiką, „Apple“ atliko keistą pasirinkimą, nuspręsdami, kad šis atnaujinimas bus prieinamas tik „iPhone 11“ serijos telefonams. Atrodo, jog tai tėra paprastas vartotojo sąsajos atnaujinimas, kuriam tikrai nereikia „A13“ čipseto. Nei „iPhone XS“, nei „iPhone XR“ ar „iPhone X“ šio atnaujinimo nesulaukė, nepaisant jų įspūdingos apdorojimo galios. Kad ir kokia būtų „Apple“ priežastis, senesnių „iPhone“ modelių savininkai turės nusivilti, kadangi jie negalės atlikti šių pakeitimų tiesiogiai iš kameros programėlės.

Kaip pakeisti vaizdo įrašų nustatymus „iPhone 11“ serijos modelių kameros programėlėje?

Jeigu naudojate „iPhone 11“, „iPhone 11 Pro“ arba „iPhone 11 Pro Max“, vaizdo įrašų nustatymus galite koreguoti tokiu būdu:

1. Atsidarykite kameros programėlę.

2. Pasirinkite „video“

3. Viršuje dešinėje pamatysite du naujus pasirinkimus. Kairysis keičia vaizdo įrašo rezoliuciją, o dešinysis keičia kadrų per sekundę kiekį.

4. Pasirinkite kurį nors iš pasirinkimų, kad jį pakoreguoti. Vaizdo įrašo rezoliuciją galite rinktis tarp 4K ir HD, o kadrų per sekundę skaičius gali būti 24, 30 arba 60, priklausomai nuo rezoliucijos.

Jeigu naudojate senesnį „iPhone“ modelį, galite išmėginti tokias programėles kaip „ProCam“ arba „ProCamera“. Šios programėlės ne tik leidžia koreguoti vaizdo įrašų nustatymus, tačiau leidžia pakeisti ir tokius veiksnius kaip ekspoziciją, baltos spalvos balansą ir pn.