„Motorola Razr“ bus pirmasis telefonas, palaikantis tik eSIM kortelę

2019.11.15

„Motorola Razr“ rinką sudrebins su keliomis naujovėmis, tokiomis kaip vertikaliai išlankstomu OLED ekranu ir tik eSIM kortelės palaikymu.

 Nors ekranas yra žaviausia ir pastebimiausia telefono funkcija, išskirtinis eSIM kortelės palaikymas taip pat turi didelę reikšmę. „Motorola“ nusprendė neįmontuoti tradicinio SIM kortelės padėkliuko, o tai reiškia, kad „Razr“ veiks tik su tais tinklais, kurie palaiko eSIM. „Razr“ bus pirmasis telefonas rinkoje, palaikantis tik eSIM kortelę.

Kas ta eSIM kortelė ir kodėl „Motorola“ ją naudoja?

Tiesoginis eSIM vertimas būtų įstatoma SIM kortelė. Ji yra prietaiso dalis. Kitaip tariant, korinio ryšio aktyvavimui nereikia fizinės SIM kortelės ir keisti tinklus galima su programinės įrangos vartotojo sąsaja. Vieta fizinei SIM kortelei turi būti sukurta techninėje įrangoje, o tai užima vietos. Su eSIM kortele to nereikia, todėl ji yra naudojama daugelyje populiarių išmaniųjų laikrodžių, kaip, pavyzdžiui, „Apple Watch“. Tokios kompanijos kaip „Apple“ pasinaudoja eSIM privalumais kaip mechanizmu prisijungimui į antrą tinklą. Didžiojoje pasaulio dalyje dvigubos SIM kortelės „iPhone“ modeliai nepalaiko dviejų fizinių SIM kortelių. Jie palaiko fizinę nano-SIM bei eSIM.

Kadangi „Razr“ yra itin plonas telefonas (išlankstyto storis siekia vos 6.9 mm), kompanija atliko logiška sprendimą, nutardami naudoti eSIM. „Motorola“ paprasčiausiai neturėjo pakankamai vietos fizinei SIM kortelei. Žinoma, ši technologija turi ir neigiamų aspektų. Telefonas gali būti naudojamas tik tose vietose, kur korinio ryšio kompanijos palaiko eSIM, o šiuo metu sąrašas nėra platus. Apytiksliai 45 valstybės turi mobiliojo ryšio tiekėjus, kurie siūlo eSIM palaikymą.

Tam tikrose valstybėse kyla sunkumų. Pavyzdžiui, vartotojai Kinijoje negalės nusipirkti „Razr“, kadangi nė viena kompanija nepalaiko eSIM technologijos. Netgi „Apple“ turi sukurti specialius dvigubos SIM kortelės „iPhone“ variantus be eSIM palaikymo.

Yra žinoma, kad „Motorola“ ateityje išleis „Razr“ modelį su fizinės SIM kortelės palaikymu ir netgi 5G ryšiu. Kompanija tą patį atliko ir su originaliuoju „Razr“ telefonu, kuris sulaukė 3G ryšio ir kitų tinklo technologijų palaikymo po savo pradinio pasirodymo.