„Huawei Mate 30“ nenaudoja jokių Jungtinėse Valstijose pagamintų dalių

2019.12.03

Kai paaiškėjo Trump'o administracijos „Huawei“ sankcijų rimtumas, daugelis vartotojų ėmė svarstyti, ar Kinijos gigantai sugebės pagaminti telefoną be amerikietiškų komponentų.

 Remiantis nuodugniomis analizėmis, kuriomis pasidalino „The Wall Street Journal“, atsakymas yra teigiamas.

„UBS“ ir „Fomalhaut Techno Solutions“ analizė parodo, kad „Huawei Mate 30“ nenaudoja visai jokių Jungtinėse Valstijose pagamintų dalių. Panašu, kad „Huawei“ sugebėjo rasti tiekėjus ne iš Amerikos keliems kritiniams komponentams. Pavyzdžiui, dabar vietoje „Cirrus Logic“, Olandijos tiekėjai „NXP“ kompaniją aprūpina garso stiprintuvais. Kompanija pasikliauna savo „HiSilicon“ puslaidininkių divizija „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“ mikroschemų gamybai. Tokios įmonės kaip Japonijos „Murata“ ir Taivano „MediaTek“ gigantams tiekia dalis, kurios anksčiau buvo gaunamos iš Jungtinių Valstijų gamintojų.

Kompanijos atstovas pranešė, jog „Huawei“ pirmenybę teikia Jungtinių Valstijų tiekėjams, tačiau, jeigu tai dėl JAV vyriausybės taptų neįmanoma, jiems neliktų kito pasirinkimo kaip atrasti alternatyvių tiekėjų ne iš Jungtinių Valstijų.

„Huawei“ nepavyko visiškai atsiriboti nuo Jungtinių Valstijų tiekėjų, nepaisant to, kad kompanijai uždrausta su jais dirbti. Kompanija kaupė komponentus, numatydama šias sankcijas, o atskira analizė parodė, kad kai kurie naujesni prietaisai vis dar naudoja amerikietiškas dalis. Pavyzdžiui, remiantis „TechInsights“ duomenimis, 5G ryšį palaikantis „Mate 30 Pro“ naudoja čipsetus iš „Qualcomm“ ir „Texas Instruments“.

Taip gali būti dėl kelių priežasčių. Tikėtina, kad „Huawei“ nori išnaudoti visus čipsetus, kuriuos jie išsaugojo blogiausiam scenarijui. Vis dėlto „UBS“ analizė parodo, kad „Huawei“ yra pajėgūs gaminti aukšto pajėgumo telefonus be Amerikos tiekėjų pagalbos. Kyla tik vienas klausimas: ar vartotojai už Kinijos ribų bus pakankamai susidomėję šiais prietaisais?