„Chrome“ nuo šiol perspėja vartotojus apie pavogtus slaptažodžius

2019.12.11

„Google“ neseniai išleido 79-ą „Chrome“ versiją, kurioje buvo patobulinta slaptažodžių apsauga. Svarbiausia šio atnaujinimo dalis yra ta, kad „Chrome“ nuo šiol perspėja vartotojus apie jų slaptažodžio pavogimą po duomenų nutekinimo.

 „Google“ anksčiau vartotojus perspėjo apie panaudotus slaptažodžius atskirame naršyklės plėtinyje, tačiau dabar kompanija šią funkciją inkorporavo tiesiai į „Chrome“ naršyklę, todėl vartotojai gauna pranešimus, prisijungę į tam tikras svetaines.

Šia funkciją galima kontroliuoti „Chrome“ sinchronizavimo nustatymuose. „Google“ naudoja stipriai užšifruotas slaptažodžių kopijas, kurios yra sutapatinamos, naudojant kelis šifravimo sluoksnius. Tai leidžia „Google“ saugiai sutapatinti slaptažodžius, naudojant specialią techniką.

Be perspėjimo apie slaptažodžius, „Google“ taip pat patobulino savo apsaugą nuo apgaulingų svetainių su realaus laiko galimybe. „Google“ naudojo apgaulingų svetainių sąrašą, kuris buvo atnaujinamas kas pusę valandos, tačiau kompanija išsiaiškino, kad apgavikai greitai keičia domenus. Naujoji realaus laiko apsauga turėtų generuoti apytiksliai 30% daugiau perspėjimų apie apgaulingas svetaines.

„Google“ taip pat patobulino „Chrome“ kelių profilių palaikymą. Jeigu naudojate kelis profilius naršyklėje arba dalinatės savo kompiuteriu su kitais vartotojais, „Chrome“ geriau atpažins, kuris profilis yra naudojamas, kad užtikrintų, jog slaptažodžiai yra išsaugomi tinkamame profilyje. Visos šios naujovės per ateinančias savaites pasieks „Chrome“ kompiuterinę versiją