„Apple Watch“ laikrodžiui skirta „AURA“ išmanioji apyrankė geba nustatyti žmogaus kūno kompoziciją ir hidratacijos lygį

2020.01.08

„CES 2020“ parodoje „AURA“ pristatė išmaniąją apyrankę „Smart Strap“ skirtą „Apple Watch“.

 Ši apyrankė kartu su savo programėle „Apple Watch“ ir „iPhone“ modeliuose gali nustatyti žmogaus kūno kompoziciją, hidratacijos lygį, fitneso progresą ir pateikti detalias įžvalgas.

„AURA Smart Strap“ naudoja „Bioimpedance“ technologiją, kad ištirtų vartotojo viršutinės kūno dalies ir plaučių veiklą. Ši ultragarsinė vartotojo sąsaja naudoja mažiau energijos negu kitos suderinamos sąsajos. Analizuodama viršutinę kūno dalį, išmanioji apyrankė gali nustatyti vartotojo sveikatą. „Smart Strap“ gali nustatyti kūno kompoziciją, pavyzdžiui, riebalų/raumenų santykį, ko negali atlikti „Apple Watch“. Išmanioji apyrankė taip pat nustato vartotojo hidratacijos lygį. Kaip ir „Apple Watch“, „Smart Strap“ taip pat gali aptikti kvėpavimo ir pulso pakitimus bei informuoti vartotoją apie galimas širdies ligas.

Kad užfiksuoti matavimus, vartotojai apyrankės galą turi prijungti prie tos rankos, kuri yra be laikrodžio. Apyrankė atliks išmatavimus per 20 sekundžių ir išsaugos duomenis. Apyrankė veikia su „HealthKit“ API, todėl visi duomenys yra saugomi „Health“ programėlėje. Apyrankės programėlę taip pat galima atsisiųsti „Apple Watch“ laikrodyje. Programėlė iš karto parodo hidratacijos ir kūno kompozicijos duomenis.

„AURA Strap“ turės keturių skirtingų spalvų modelius. Visų pirma bus išleista juoda apyrankė, o vėliau pasirodys ir kitų spalvų variantai.

„AURA Strap“ yra atspari vandeniui ir po įkrovimo gali tarnauti iki 6 mėnesių. Vis dėlto baterijos negalima įkrauti iš naujo, kadangi yra naudojamas monetos dydžio elementas.

Vartotojai apyrankę gali užsisakyti iš anksto už apytiksliai 90€. Ją galima suderinti su „Apple Watch Series 1“ ir vėlesniais modeliais. Apyrankė yra paruošta naudoti tiek su 38/40 mm, tiek su 42/44 mm modeliais.