„Huawei“ bendradarbiaus su „TomTom“, kad sukurtų „Google Maps“ alternatyvą

2020.01.20

Atrodo, kad „Huawei“ nesutarimai su Jungtinių Valstijų valdžia greitai nesibaigs, todėl kompanija negali bendradarbiauti su vietos kompanijomis, tarp kurių yra ir „Google“.

 Nors „Huawei“ vis dar gali naudoti atviro kodo „Android“ versiją savo prietaisuose, kompanija negali pardavinėti įrenginių su „Google“ paslaugomis.

Kompanija sunkiai dirba, kad išleistų alternatyvių programėlių ekosistemą. Jie netgi paaukojo didžiulę sumą pinigų programuotojų samdymui. Panašu, kad šiuo metu yra kuriamas „Google Maps“ atitikmuo.

Remiantis „Reuters“ pranešimu, „Huawei“ sudarė sutartį su Olandijos kompanija „TomTom“, kad šie jiems teiktų žemėlapius, eismo informaciją bei navigacijos programinę įrangą telefono programėlėms kurti. „TomTom“ atstovas Remco Meerstra pareiškė, kad ši sutartis jau buvo priimta seniau, tačiau nebuvo viešinama.

Priešingai nei „Google Maps“, „TomTom Maps“ yra paremti prenumeratos modeliu ir netgi turi specialią techninės įrangos dalį. Vartotojams siūloma vartotojo sąsaja su įstrižu paukščio skrydžio vaizdu bei paprastu žemėlapiu iš viršaus. Programėlė netgi siūlo vizualius ir įgarsintus nurodymus į pasirinktą vietovę.

Bus įdomu pamatyti, kokios funkcijos pasieks „Huawei“ prietaisų naudojamą „TomTom Maps“ programėlę. Tikėtina, kad „TomTom“ pasiliks kai kurias išskirtines funkcijas ir leis „Huawei“ naudoti prastesnę jų programėlės versiją.

Greitu metu turėtų pasirodyti daugiau informacijos apie „Huawei“ alternatyvias programėles. Kompanijos atstovas pernai pranešė, kad jos bus paruoštos iki 2019 metų gruodžio mėnesio. Prireiks daug darbo, ypač, kai šiuo metu yra beveik neįmanoma sukurti „YouTube“ ar „Gmail“ atitikmenų.