Dėl koronaviruso „Google“ laikinai uždaro visus savo Kinijos ofisus

2020.01.30

„Google“ pranešė, jog dėl koronaviruso proveržio jie laikinai uždaro visus savo Kinijos ofisus. Uždaromi yra visi ofisai Kinijoje, Honkonge bei Taivane.


Šiuo metu planuojama ofisus laikyti uždarytus, kol baigsis Kinijos naujųjų metų laikotarpis. Kinijos vyriausybė ragina gyventojus likti namuose ir vengti kelionių, kad būtų sumažintas viruso plitimas.

„Google“ atstovas pareiškė, jog kompanija planuoja laikyti uždarytus ofisus, kad atitiktų vyriausybės nurodymus. Kompanija taip pat laikinai apribos verslo keliones į Kiniją ir Honkongą. Darbuotojams, kurie šiuo metu yra Kinijoje bei tiems, kurių šeimos nariai grįžta iš šios valstybės, kompanija pataria dirbti namuose bent 14 dienų nuo jų išvykimo datos.

Toks sprendimas pažymi naujausią technikos industrijos mėginimą slopinti viruso pavojų, kuris, pasak gydytojų, kilo Uhano mieste, Kinijoje. Dėl šio viruso mirė bent 132 žmonės, daugiau nei 6000 buvo užkrėsti. Dėl glaudžių technikos industrijos ryšių su Kinija, darbuotojai dažnai keliauja į Kiniją ir iš jos. Beveik kiekviena stambaus masto technikos kompanija turi savo ofisus minėtoje valstybėje.

Nors dauguma „Google“ populiarių internetinių paslaugų yra uždraustos Kinijoje, kompanija turi keturis ofisus šalyje. Dauguma „Google“ produktų komandų, kurios yra atsakingos už „Pixel“ telefonų ir „Google Home“ kolonėlių gamybą, dirba su tiekėjais ir fabrikais iš Kinijos.

Tiek „Apple“, tiek „Facebook“ šią savaitę apribojo savo darbuotojų keliones. „Apple“ generalinis direktorius Tim Cook šiuos apribojimus anonsavo skambučio su investuotojais metu, po pajamų ataskaitų paskelbimo. „Apple“ taip pat pranešė, jog jie uždarė bent vieną mažmeninę parduotuvę Kinijoje. Kompanijos darbuotojams nuolat yra tikrinama temperatūra, o parduotuvės ir ofisai yra nuodugniai valomi.

Dauguma kitų elektronikos, pramogų, automobilių ir transporto pramonės kompanijų pradėjo apriboti darbuotojų keliones. „United Airlines“ ir „American Airlines“ pamažu atšaukia būsimus skrydžius iš JAV į Kiniją dėl staigaus vartotojų paklausos nuosmukio. „British Airways“ ir „Lufthansa“ taip pat suspendavo visus skrydžius vykstančius į Kiniją.