Koronavirusas turės neigiamos įtakos „iPhone“ produkcijai pirmajame metų ketvirtyje, tačiau „iPhone SE 2“ pasirodymas neturėtų nukentėti

2020.02.03

Neseniai pasirodžiusiame pranešime „Apple“ analitikas Ming-Chi Kuo detalizuoja, kaip koronaviruso paplitimas turės įtakos „Apple“ telefonų verslui.

 Įmanoma, kad šis viruso proveržis turės neigiamos įtakos visai išmaniųjų telefonų rinkai pirmoje metų pusėje.

Ankstesniuose pranešimuose rašoma, jog „iPhone SE 2“ produkcija nuo koronaviruso nenukentės.

Banguojančio „iPhone 11“ populiarumo dėka ir dėl artėjančio „iPhone SE 2“ pasirodymo kovo gale, „Apple“ savo tiekėjams liepė padidinti produkciją 10 procentų. Vis dėlto Ming-Chi Kuo praneša, jog virusas gali pakenkti šiems planams. „Apple“ požiūris į esamą situaciją galbūt ir nepasikeis, kadangi kompanija gauna komponentus iš kelių tiekėjų, todėl „iPhone SE 2“ neturėtų susidurti su jokiomis produkcijos problemomis ateityje.

Visgi Kuo tikina, kad „iPhone“ pardavimai šiame ketvirtyje gali nukristi 10 procentų. Taigi, bendras pardavimų kiekis šiame ketvirtyje turėtų būti apie 36-40 milijonų vienetų. Tokia statistika nėra bloga, todėl „Apple“ galės nesunkiai atsigauti, juolab žinant tai, kad kompanija 2019 metais nepristatė jokio žemesnės klasės telefono. Dabar, kai kompanija ruošiasi išleisti pigesnįjį „iPhone SE 2“, galima manyti, kad pardavimų kiekis 2020 metų antrajame ketvirtyje padidės. Vis dėlto panašu, kad viskas ne taip paprasta. Kuo mano, jog šiuo metu yra sunku numatyti situaciją antrajame ketvirtyje.

Jis nežino kokia bus situacija su koronaviruso epidemija ateinančiais mėnesiais, todėl metams įsibėgėjus „Apple“ pardavimai gali dar labiau kristi. Buvo tikimasi, kad šį mėnesį bus pradėta masinė „iPhone SE 2“ produkcija, kadangi „Apple“ užsakė 15 milijonų pigesniojo modelio vienetų. Šiuo metu vis dar nėra aišku, kokie yra technikos gigantų planai nenumatytiems atvejams.