Oficialiai pristatytas „Huawei Mate Xs“ lankstomas telefonas

2020.02.24

„Huawei“ pernai įžengė į lankstomų telefonų rinką su „Mate X“. Kompanija minėtąjį prietaisą pristatė „MWC“ parodoje. Nepaisant to, kad telefono pasirodymas buvo atidėtas kelis kartus, panašu, kad jo įpėdinis pasirodys laiku.

 „Huawei“ neseniai pristatė „Mate Xs“, kuris šiek tiek patobulina jau įspūdingą idėją.

„Mate Xs“ yra geras telefonas, tačiau neturintis daug pokyčių.

Nors „Huawei Mate Xs“ yra įpėdinis, tačiau nedaug kas buvo pakeista. Dizainas ir kameros sąranka daugiau ar mažiau išliko tokie patys. Vis dėlto „Huawei“ daugiau dėmesio skyrė čipsetui, kadangi kompanija inkorporavo „Kirin 990“, kuris palaiko 5G ryšį. Dar svarbiau tai, kad buvo pakeistas vyrių dizainas ir dabar jie yra patvaresni. Žinoma, tuo bus galima įsitikinti tik po tinkamų apžvalgų ir bandymų. „Huawei“ taip pat pristatė naują patobulintą aušinimo sistemą.

„Mate Xs“ naudoja dvigubo sluoksnio struktūrą, kuri suteikia papildomo patvarumo lankstomam ekranui. Pats ekranas yra sudarytas iš dviejų poliamido plėvelių, kurios suteptos optiškai skaidriais klijais. Išlankstytas ekranas yra 8 colių dydžio, o jo rezoliucija yra 2480×2200. Sulankstyto „Mate Xs“ ekrano dydis yra 6.6 coliai su 19.5:9 vaizdo santykiu, o galinio ekrano vaizdo santykis siekia net 25:9.

Prietaise yra įmontuota 40 megapikselių f/1.8 pagrindinė kamera, 8 megapikselių f/2.4 telefoto objektyvas bei 16 megapikselių f/2.2 itin plataus kampo kamera. Telefone taip pat yra ToF jutiklis, kuris geriau aptinka kraštus. Prietaisas neturi jokių priekinių kamerų, kadangi sulanksčius telefoną galima naudotis galinėmis kameromis.

Didžiausias pokytis, be abejonės, yra „Falcon Wing“ vyris. Pasak „Huawei“ jis atrodo geriau ir suteikia didesnį struktūrinį vientisumą. Vis dėlto dar nėra aišku, ar vyris iš tiesų bus patvarus.

Įrenginyje taip pat yra įmontuota 4500 mAh baterija, kurią galima greitai įkrauti su 55 W adapteriu. Tai yra vienas iš įspūdingesnių šio prietaiso pasiekimų.

„Mate Xs“ naudoja „EMUI 10“ vartotojo sąsają, paremtą atviro kodo „Android 10“ operacinės sistemos versija. Žinoma, telefonas nenaudoja jokių „Google“ paslaugų. Vis dėlto dabar „Huawei“ pasikliauna savo gamybos „HMS“ ekosistema. Kompanija aktyviai plėtoja šią paslaugą, tačiau jos ateitis vis dar neaiški.

Ko gero didžiausią nerimą keliantis aspektas yra prietaiso kaina. „Mate X“ tikrai nebuvo pigus, o „Mate Xs“ taps brangiausiu lankstomu prietaisu rinkoje, kurio kaina sieks net 2499€. Už tokią kainą galima įsigyti du „Galaxy Z Flip“ modelius.