Kinijos valdžia dėl koronaviruso pašalino „Plague Inc.“ žaidimą iš „App Store“

2020.03.01

Nuo to laiko, kai paplito koronavirusas, ženkliai padidėjo „Plague Inc.“ žaidėjų bazė. Žaidimo tikslas yra sukurti tobulą virusą, kuris turi sunaikinti visą žmoniją.

 Žaidimas ypač išpopuliarėjo Kinijos rinkoje. Dabar Kinijos valdžia nusprendė uždrausti šį žaidimą, teigdami, jog žaidimo turinys yra nelegalus.

Žaidimo kūrėjai „Ndemic Creations“ pranešė: „Turime labai liūdnų naujienų mūsų žaidėjams iš Kinijos. Buvome informuoti, jog Kinijos kibernetinės erdvės administracija nustatė, jog „Plague Inc.“ naudoja Kinijoje nelegalų turinį, todėl programėlė buvo pašalinta iš Kinijos „App Store“. Situacija yra nekontroliuojama.“

Vis dar neaišku, kokį „nelegalų turinį“ naudoja „Plague Inc.“. Žaidimo veiksmas vyksta netikrame pasaulyje ir kai kurie žaidimo elementai yra visiškai išgalvoti. Vis dėlto žaidimo tematika yra jautri, kadangi virusas yra atsakingas dėl daugybės mirčių pasaulyje. Nors šiuo metu nėra pasaulinės pandemijos, tačiau į šią situaciją kiekviena valstybė žvelgia rimtai.

Kita vertus, sprendimas uždrausti „Plague Inc.“ atrodo kažkiek pagrįstas. Beveik dešimtadalis pasaulio gyventojų yra karantine, todėl žmonės tikrai neturėtų žaisti žaidimo, kurio pagrindinis tikslas yra sukurti virusą, kuris sunaikintų visą planetos populiaciją. Žaidimo kūrėjai stengiasi įkalbinti Kinijos valdžią, kad šie pašalintų draudimą, tačiau nepanašu, kad jiems tai pasiseks.

Visgi „Plague Inc.“ leidžia suprasti kaip pasaulyje plinta ligos. Netgi JAV ligų kontrolės ir prevencijos centras pagyrė žaidime skiriamą dėmesį detalėms. Panašūs modeliai buvo naudojami, siekiant sekti viruso plitimą realiu laiku.