2020 metų „iPhone 12“ serijos pasirodymas dėl koronaviruso ir tiekimo problemų gali būti atidėtas mėnesiui

2020.03.09

Koronaviruso proveržis turi neigiamos įtakos daugumai technikos gigantų.

 Naujausiame pranešime rašoma apie tai, kad dėl šio proveržio 2020 metų „iPhone 12“ serija gali būti atidėta mėnesiui, o tai reiškia, kad nuo to gali nukentėti „Apple“ pardavimai.

Manoma, kad gali būti atidėtas ir „iPhone SE 2“ pasirodymas.

„Bank of America“ pranešime detalizuojama kaip koronavirusas turės įtakos 2020 metų „iPhone 12“ serijos pasirodymui. Dėl esamos situacijos kompanijos pardavimai gali atrodyti niūriai. Tikima, kad viruso proveržis yra atsakingas ir dėl tiekimo problemų, ir dėl mažesnės paklausos. Dėl šios priežasties manoma, kad bus atidėtas ir „iPhone SE 2“ serijos pasirodymas.

Analitiko Wamsi Mohan žodžiuose galima aptikti šiek tiek vilties, kadangi jis tiki, jog pasirodysiančių modelių pristatymo laikas priklausys nuo to kaip atsigaus produkcija balandžio ir gegužės mėnesiais. Pranešama, kad jau buvo pradėta „iPhone SE 2“ bandomoji gamyba. Buvo tikimasi, kad mažesnio pajėgumo modelis bus pristatytas „Apple“ renginyje kovo mėnesį. Anksčiau buvo pranešta, jog 2020 metais galimai bus parduota 30 milijonų „iPhone SE 2“ vienetų, visgi pagrindinis dėmesys bus skiriamas „iPhone 12“ šeimai.

2020 metų „iPhone 12“ seriją turėtų sudaryti keturi modeliai. Kiekvienas iš jų turėtų naudoti 5G ryšį palaikantį „Qualcomm Snapdragon X55“ modemą. Ankstesniame pranešime rašoma, jog vien dėl 5G ryšio „iPhone 12“ serija sulauks didelio dėmesio, todėl pasirodymas turėtų būti itin sėkmingas. Deja, kadangi koronaviruso grėsmė kamuoja ne tik „Apple“, bet ir jų tiekėjus, nėra aišku, kokia situacija bus po kelių mėnesių.