Oficialiai pristatytas 2020 metų „iPhone SE“ – galingiausias ir pigiausias „iPhone“ modelis su „A13 Bionic“ čipsetu

2020.04.16

Po daugybės gandų ir pranešimų, galiausiai buvo pristatytas „Apple“ pigusis telefonas. Nors, tikslių pranešimų dėka, daug informacijos jau žinoma iš anksčiau, vis tiek apžvelgsime naujojo prietaiso parametrus, funkcijas, kainą ir prieinamumą.

2020 metų „iPhone SE“ – „Apple“ galingiausias ir tuo pačiu pigiausias „iPhone“ modelis.

Su galingais parametrais ir panašiu dizainu „Apple“ sugebėjo išsaugoti galingiausio „iPhone“ modelio titulą, kuris yra ženkliai pigesnis negu kiti flagmanai.

Ekranas

Kaip ir „iPhone 8“, 2020 metų „iPhone SE“ irgi naudoja 4.7 colių Retina HD ekraną su panašia važiuokle. Toks dizainas, žinoma, nėra įspūdingas, tačiau 2020 metų „iPhone SE“ egzistuoja ne dėl šios priežasties.

Čipsetas

2020 metų „iPhone SE“ yra galingiausias telefonas, kadangi jis naudoja tą patį „A13 Bionic“ čipsetą, kurį naudoja „iPhone 11“ serija. Žinoma, vėliau šį titulą pasisavins „A14 Bionic“, kuris turėtų būti inkorporuotas „iPhone 12“ serijoje, tačiau su aštuonių branduolių nerviniu varikliu, kuris geba atlikti 5 trilijonus operacijų per sekundę, šio prietaiso našumas yra tikrai įspūdingas.

„Home“ mygtukas ir kitos funkcijos

„iPhone 8“ važiuoklės dėka, „home“ mygtukas grįžo į 2020 metų „iPhone SE“. Telefonas taip pat palaiko „haptic“ atsako funkciją. Žinoma, sugrįžo ir „Touch ID“ funkcija.

Kamera

Pigiausias „Apple“ telefonas taip pat pasižymi pajėgia kameros sistema. „Apple“ ją vadina geriausia viengubos kameros sistema, kadangi 2020 metų „iPhone SE“ naudoja 12 MP F/1.8 plataus kampo objektyvą, kuris pasinaudoja ISP ir nerviniu čipseto varikliu, kad būtų pasiekti kompiuterinio fotografavimo privalumai. Tai reiškia, kad vartotojai sulauks patobulinto portreto rėžimo su šešiais portreto apšvietimo efektais ir gylio kontrolės. Taip pat bus galimybė filmuoti 4K raiškos 60 kadrų per sekundę vaizdo įrašus, ko neturėjo joks kitas pigus modelis. Priekinę kamerą sudaro 7 MP objektyvas su F/2.2 diafragma. Šioje pusėje taip pat yra visos minėtos funkcijos.

Baterija

„Apple“ teigimu 2020 metų „iPhone SE“ baterija tarnauja tiek pat laiko kiek ir „iPhone 8“. Tai reiškia, kad 13 valandų galėsite leisti vaizdo įrašus, o 50 procentų baterijos bus įkrauta per 30 minučių, naudojant 18 vatų adapterį. Laimei, yra ir belaidžio krovimo funkcija.

Belaidis ryšys

2020 metų „iPhone SE“ serija palaiko Wi-Fi 6 bei Gigabit-class LTE ryšius. Telefone taip pat yra vieta dviem SIM kortelėm ir eSIM kortelei. Telefonas palaiko „Bluetooth 5.0“.

Kaina, spalva ir prieinamumas

Už apytiksliai 370€ galite įsigyti 64 GB talpos 2020 metų „iPhone SE“. Parduodami baltos, juodos ir raudonos spalvos variantai. Buvo pristatytos ir 128 GB bei 256 GB talpos versijos. „iPhone SE“ bus galima užsisakyti iš anksto kompanijos internetinėje svetainėje nuo balandžio 17 dienos. Naująjį modelį bus galima įsigyti tiesiogiai iš „Apple“, autorizuotų kompanijos perpardavėjų ir iš mobiliojo ryšio operatorių nuo balandžio 24 dienos. Telefonas bus parduodamas daugiau nei 40-yje valstybių.