Pranešama, kad „Google“ gamina savo išmaniąją debeto kortelę

2020.04.20

Neseniai „Apple“ išleido savo pirmąją kreditinę kortelę. Panašu, kad „Google“ mėgins konkuruoti su „Apple“. Remiantis nauju „TechCrunch“ pranešimu, „Google“ galimai gamina išmaniąją debeto kortelę, kuri, žinoma, bus analogiška „Apple“ kreditinei kortelei.

 Vis dėlto pagrindinis skirtumas yra tas, kad „Apple“ vartotojams siūlo kreditinę kortelę, o „Google“ siūlo debeto kortelę.

„Google“ ruošia išmaniąją debeto kortelę ir einamąją sąskaitą.

Manoma, kad išmanioji debeto kortelė bus „Visa“. Vartotojai galės kortelę naudoti mobiliems mokėjimams, naudojant „Google Wallet“ platformą. Vartotojai taip pat turės galimybę detaliai sekti kiekvieną pirkinį, kuris buvo įsigytas naudojantis kortele. Tai reiškia, kad pirkėjai gaus informaciją apie kainas ir vietoves. Tą patį siūlo ir „Apple Card“.

 


Kortelės savininkai turės prieigą prie virtualios kortelės, kurią bus galima užrakinti arba atstatyti, jei tam yra poreikis. Vartotojai virtualia kortele galės naudotis netgi praradę fizinę kortelę.

Šiuo metu paslauga atrodo taip:

„Mes tiriame kaip galėtume bendradarbiauti su Jungtinių Valstijų bankais ir kredito unijomis, kad galėtume pasiūlyti išmanias einamąsias sąskaitas per „Google Pay“, padėdami jų klientams pasinaudoti naudingomis įžvalgomis bei biudžeto įrankiais, tuo pačiu saugant jų pinigus FDIC ar NCUA draudimą turinčiose sąskaitose. Šiuo metu mūsų pagrindiniai partneriai yra „Citi“ bei Stanfordo federalinė kredito unija. Per ateinančius mėnesius paviešinsime daugiau informacijos.“ – pasisakė „Google“ apie savo debeto kortelės planus.

Kortelės išvaizda turėtų atrodyti taip:

„Google“ atliko gerą sprendimą anonsuodami išmaniąją kortelę ir einamąją sąskaitą. Šaunu, kad kompanija praplečia savo galimybes, kurios patobulins ir supaprastins kompanijos bendrą patirtį.